Χανιά | Ο Πολάκης εγκαινίασε τον σταθμό του ΕΚΑΒ στον Αποκόρωνα | Photos

χανιά-ο-πολάκης-εγκαινίασε-τον-σταθμό-393645

Tα εγκαίνια του νέου Τομέα ΕΚΑΒ Αποκορώνου –Σφακίων πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη, των βουλευτών Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Βάλιας Βαγιωνάκη, Αντώνη Μπαλωμενάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Νίκου Καλογερή, του δημάρχου Αποκορώνου Χαράλαμπου Κουκιανάκη και του δημάρχου Σφακίων Γιάννη Ζερβού, και του Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ, Μιλτιάδη Μυλωνά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε από τον πρόεδρο Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Χανίων, Αντώνη Κιοπέ, η έδρα του Πυροσβεστικού σταθμού παραμένει στις Βρύσες, όπου θα φιλοξενηθεί και το νέο ασθενοφόρο σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο,προκειμένου να εξυπηρετούνται οι περιοχές Σφακιά και Αποκόρωνας, ωστόσο στη διάρκεια του καλοκαιριού που υπάρχει ανάγκη να εξυπηρετηθεί περισσότερος κόσμος, θα υπάρχει ένας επιπλέον χώρος στον Καβρό που θα καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής Γεωργιούπολης – Καβρού.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑπό τη πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς, τόνισε ότι σε όλη την Κρήτη έχουν φτάσει 25 καινούργια ασθενοφόρα, στα Χανιά πέντε, ενώ θα γίνουν και 100 προσλήψεις προσωπικού για όλη την Ελλάδα. Ειδικότερα θα έρθουν τέσσερα άτομα στα Χανιά και άλλα επιπλέον άτομα από την υπόλοιπη Ελλάδα από τις 186 προσλήψεις που είχαν γίνει τον προηγούμενο καιρό. »Το σημαντικότερο είναι να νιώθει και ο κόσμος που έρχεται διακοπές στα Χανιά και στην Κρήτη και οι ντόπιοι, ότι είναι ασφαλείς και ότι σε πιθανή ανάγκη θα εξυπηρετηθούν άμεσα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε ο κ. Μυλωνάς.

Με την σειρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, δήλωσε στο zarpanews.gr, ότι από το 2007 που είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες και οι διαγωνισμοί για την αγορά των ασθενοφόρων σε όλη την Ελλάδα και ουσιαστικά μέσα σε λίγους μήνες προχώρησαν οι διαδικασίες οι οποίες είχαν κολλήσει εννέα χρόνια. Επιπλέον, τόνισε την αναγκαιότητα αυτά τα ασθενοφόρα να ενισχυθούν με το κατάλληλο προσωπικό, γι’ αυτό έχουν γίνει μέχρι στιγμής 180 προσλήψεις ενώ θα γίνουν άλλες 100.OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑκόμη, ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι με τα νέα ασθενοφόρα και τους ανθρώπους που θα εργάζονται, δεν θα μεταφέρονται πια τραυματίες στο νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας με ιδιωτικά αυτοκίνητα, ενώ για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των περιστατικών, κάποια άτομα από τους εκάστοτε δήμους και από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες θα εκπαιδευτούν, εφόσον το επιθυμούν, ώστε να μπορούν να συνδράμουν εάν χρειαστεί.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟ Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, δήλωσε ότι »τα νέα ασθενοφόρα ήταν ένα αίτημα πολλών ετών κάτι αυτονόητο που όμως μέχρι τώρα δεν είχε υλοποιηθεί. Σε μία περιοχή, όπου συνδέουν δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, δεν είχαμε ούτε τα στοιχειώδη. Μόλις χθες είχαμε ακόμα έναν πνιγμό, κρίμα που δεν είχαμε από χθες το ασθενοφόρο μας εδώ. Σήμερα όμως είμαστε χαρούμενοι, διότι μια προσπάθεια που ξεκίνησε με τον Γιάννη Ζερβό αποδόθηκε. Ευχαριστούμε όλους συντέλεσαν σε αυτό, τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ και τον Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DSC_1976

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Ο Πολάκης εγκαινίασε τον σταθμό του ΕΚΑΒ στον Αποκόρωνα | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook