Χανιά | Ο Δημαρχιακός θώκος δεν είναι η Κολυμβήθρα του Σιλωάμ

χανιά-ο-δημαρχιακός-θώκος-δεν-είναι-η-75952

xania-dedisaΠολιτικοί των Χανίων που νομίζουν πως μια θέση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και για να είμαστε και πιο ακριβείς ο δημαρχιακός θώκος, μπορεί να γίνει για το πρόσφατο πολιτικό παρελθόν τους, η Κολυμβήθρα του Σιλωάμ, θα πρέπει να παραμένουν για πάντα στη συνείδηση των πολιτών, ως οι εκπρόσωποι των Χανιωτών, που ψήφισαν μνημόνια κόντρα στην βούληση εκείνων που υποτίθεται εκπροσωπούσαν.

Ο σημερινός Δήμαρχος Χανίων, για μια ακόμη φορά, δεν επιθυμεί να γίνει η ασπίδα των εργαζομένων στο δήμο που υπηρετεί.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΔΙΣΑ, που όπως και κάποιες χιλιάδες συνάδελφοι τους, βρίσκονται υπό απόλυση, από τη σημερινή μνημονιακή κυβέρνηση, άκουσαν τον ίδιο το Δήμαρχο Χανίων  να λέει πως « Δήμος δεν μπορεί να ανατρέψει αποφάσεις της Κυβέρνησης».

Ασφαλώς και ένας δήμος που υπηρετείται από ένα μνημονιακό δήμαρχο δεν μπορεί να ανατρέψει αποφάσεις μιας μνημονιακής κυβέρνησης.

Δεν μπορεί γιατί δεν θέλει. Και δεν θέλει γιατί αυτή είναι η πολιτική του θέση. Άλλωστε ο κ. Σκουλάκης είχε υπερψηφίσει το πρώτο μνημόνιο. Για να σώσει τη χώρα…

Κι έπειτα έφτιαξε το κοινωνικό παντοπωλείο… Για να μην πεινάνε οι πολίτες που σώθηκαν από το πρώτο μνημόνιο που και αυτός ψήφισε , αλλά και από τα υπόλοιπα που ήρθαν.

Αλήθεια, τα επικοινωνιακά τερτίπια πόσους ακόμα μπορούν να ξεγελάσουν; Και για πόσο ακόμα;

Η πραγματικότητα όμως είναι αυτή που τα τελευταία χρόνια ζούμε όλοι…

Είναι η πραγματικότητα των συσσιτίων, των αστέγων, των κοινωνικών παντοπωλείων, των αυτοκτονιών, των υποσιτισμένων παιδιών, των λουκέτων των καταστημάτων στην αγορά.

Αν οι άρχοντες του τόπου δεν θέλουν να δουν και τους εργαζόμενους της ΔΕΔΙΣΑ, στο κοινωνικό παντοπωλείο που οι ίδιοι δημιούργησαν, ας μην επιτρέψουν να γίνουν και αυτοί οι άνθρωποι λεία, στα νύχια των αρπακτικών που τα τελευταία χρόνια ξεσκίζουν τις σάρκες μας.

Και καλό θα ήταν να θυμούνται πως «Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.»

 

Ανδρέας Γερακάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook