Χανιά | Οι τουρίστες έχουν λεφτά αλλά κάνουν παζάρια

χανιά-οι-τουρίστες-έχουν-λεφτά-αλλά-κά-85707

chania limani

Μετρημένοι στις αγορές τους άλλα με γεμάτο πορτοφόλι

Επισκέπτονται τα Χανιά για ολιγοήμερες διακοπές με γεμάτο πορτοφόλι ωστόσο όταν μπαίνουν να ψωνίσουν, τα πράγματα αλλάζουν και ξεκινούν τα παζάρια, γεγονός που έχει προκαλέσει εντύπωση στους ντόπιους καταστηματάρχες.

Σε μία έρευνα στον  νομό Χανίων οι τουρίστες μπορούν να διαθέτουν μέχρι και 1000 ευρώ το άτομο για 10 περίπου ημέρες στα οποία περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή.

Για 7 ημέρες στα Χανιά σκωτσέζος πλήρωσε για εισιτήρια και διαμονή 800 ευρώ ενώ 4αμελης οικογένεια από Ολλανδία πλήρωσε για 12 ημέρες σε ξενοδοχείο στα Χανιά και εισιτήρια 2200 ευρώ .

Ποσό που δεν το χαρακτηρίζει μικρό άλλα για τιμές Ολλανδίας είναι προσιτό.

Και μπορεί τα Χανιά να κρατάνε την μερίδα του λέοντας σε επίπεδο χώρας ωστόσο η Κρήτη συγκαταλέγεται στους 10 πιο επισκέψιμους προορισμούς διαθέτοντας το 21% των κλινών.

Τα ο 85% των επισκεπτών να φθάνουν από την Δυτική Ευρώπη , το 21,2% από το Ηνωμένο Βασίλειο, το 17,5% από τη Γερμανία , το 8,8% από την Ιταλία , το 5,3% από την Γαλλία το 5,2% από την Ολλανδία και το 7,5% από τις Σκανδιναβικές χώρες.

Πάντως η Ελλάδα αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως την τελευταία 10ετία.

Ο αριθμός των τουριστών αυξάνεται σταθερά ,έτσι το 2004 14,2 εκ άτομα επισκέφθηκαν την χώρα αριθμός που αυξήθηκε σε 17 εκατ, το 2008 και αναμένεται ότι οι επισκέπτες θα αυξηθούν σε 20 εκατ στα επόμενα χρόνια , δηλαδή σχεδόν το διπλάσιο του πληθυσμού της χώρας .

 

Πηγή: neakriti

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook