Οι νικητές του 7ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Κρητικής Κουζίνας που έγινε στην Αγιά
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης με ανακοίνωσή της, ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν αλλά και βοήθησαν στον 7ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Κρητικής Κουζίνας,που πραγματοποιήθηκε 27-29 Νοεμβρίου 2015 στον Εκθεσιακό χώρο Αγυιάς στα Χανιά.
ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015
- Κατηγορία:Νοικοκυρές,ελεύθερη συμμετοχή: «Γλυκό κουταλιού»
Χρυσό μετάλλιο:Τσακάκη Αμαλία
Αργυρό μετάλλιο:Δερμιτζάκη Χριστίνα/Κολομπάκη Χρυσούλα
- Κατηγορία Α1:Zωντανό σκάλισμα σε λαχανικά με θέμα την Κρητική Γη
Χρυσό μετάλλιο:Περουλάκη Αργυρώ (Hotelier Education)
Αργυρό μετάλλιο:Κοσιδεκάκη Μαρία-Ιωάννα (Ακαδήμεια Σχολή Γεύσης)
Χάλκινο μετάλλιο:Jegiri Jurgen (Kappa studies)/ Βουργουτζή Ειρήνη (IEK ΞΥΝΗ Γλυφάδας)
- Κατηγορία Α2:Ζεστό πιάτο με χόρτα εποχής της Κρήτης και καρέ από κατσίκι
Αργυρό μετάλλιο:Παπουτσάκης Εμμανουήλ
Χάλκινο μετάλλιο:Γλετζάκης Ιωσήφ
- Κατηγορία Α3: «Κρητική τηγανιά» με χοιρινό λαιμό σε συνδυασμό με χόντρο ή ξυνόχοντρο και γραβιέρα ή καπνιστή γραβιέρα Κρήτης
Χρυσό μετάλλιο:Παπουτσάκης Εμμανουήλ
Αργυρό μετάλλιο:Δερμιτζάκη Ανθή
Χάλκινο μετάλλιο:Αμπαρτζάκης Εμμανουήλ
- Κατηγορία Β1: Μικρό μενού από ομάδα δύο μαθητών: μία σαλάτα με χταπόδι και ένα κυρίως με βάση τα αρνίσια παϊδάκια
Χρυσό μετάλλιο: Παπαδεράκης Ηλίας &Καραντώνης Μιχαήλ (Hotelier Education)
Αργυρό μετάλλιο:Μυλωνάκης Κωνσταντίνος & Καναράκης Νικόλαος (Hotelier Education)/ Mπαλαλή Πηνελόπη & Πασαδάκη Μαρία (Aκαδήμεια Σχολή Γεύσης) / Λιαπάκης Γιάννης (μαθητής Γυμνασίου)
Χάλκινο μετάλλιο: Veisslari Xhoana & Γαβανάς Μιχαήλ (ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας)/ Κουτεντάκης Ιωάννης & Κοϊνάκης Εμμανουήλ (Kappa studies)
- Κατηγορία Β2:Ζεστό πιάτο με βάση το χοιρινό κρέας και ένα προϊόν από χαρούπι,χαρουπόμελο ή ζυμαρικό από χαρούπι ή αλεύρι χαρουπιού ή ακατέργαστο χαρούπι
Χρυσό μετάλλιο:Κουρμούλη Μαρίνα-Αικατερίνη (Kappa studies)
Αργυρό μετάλλιο:Βασιλείου Χρήστος (Hotelier Tourism Studies)/Μitev Giorgi (Κappa studies)
Χάλκινο μετάλλιο: Μανανεδάκης Νίκος (Hotelier Tourism Studies)/Karen Krohn (Grant)/ Κακογιάννη Μαρία (Ακαδημία Γαστρονομίας και Τουρισμού)
- Κατηγορία Γ1:Σχολή της Χρονιάς στην Κρήτη
Μενού από σχολές 4 ατόμων/ομάδα:1 κρύο ορεκτικό,1 σαλάτα,1 κυρίως και 1 επιδόρπιο με βάση αποκλειστικά τα Κρητικά υλικά:Χόρτα εποχής ή μάραθα ή άγρια πράσα,Κουνέλι,Κατσικίσιο γάλα,Στάκα,πορτοκάλι
Χρυσό μετάλλιο:Λεβάκης Μιχαήλ-Γαβαλάκης Πέτρος-Βατσινά Αμαλία-Γαναδάκης Νικόλαος (Aκαδημία Γαστρονομίας και Τουρισμού)
Αργυρό μετάλλιο:Φρόκου Χριστίνα-Καρτσωνάκης Βαγγέλης-Δασκαλάκης Μιχαήλ-Παπαδάκης Μανώλης (Hotelier Tourism Studies)/Nιώτη Αγγελική-Λιοδάκη Σοφία-Μιχαλάκη Λαμπρινή-Φραγκιαδουλάκης Δημήτρης (Aκαδήμεια Σχολή Γεύσης)
Χάλκινο μετάλλιο: Lauwers Julian-Καναράκης Νικόλαος-Πλαβίδης Αβραάμ-Περουλάκη Αργυρώ (Hotelier Education)/Μερντάνι Αντελίνα-Δεσποτάκη Ιωάννα-Jegiri Jurgen-Καλαϊτζάκης Γιώργος (Kappa studies)
Ημέρα Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015
- Κατηγορία Δ-1:Παραδοσιακές πίτες,καλιτσούνια,ξεροτήγανα
Χρυσό μετάλλιο:Βεστάκη Ελευθερία
Αργυρό μετάλλιο:Κολομπάκη Χρυσή
Χάλκινο μετάλλιο:Μπιχάκη Κατερίνα
- Κατηγορία Ε-1: «Κρητικό Πρωινό»:Ζεστό Κρητικό πιάτο με αυγά και απάκι σε παραδοσιακό σκεύος
Χρυσό μετάλλιο:Παπαρουσόπουλος Πασχάλης (Hotelier Education)/Φραγκιαδουλάκης Δημήτρης (Ακαδήμεια Σχολή Γεύσης)
Αργυρό μετάλλιο:Βασιλομιχελάκη Μαρία (Hotelier Education)/Λιαπάκης Γιάννης (μαθητής Γυμνασίου)
Χάλκινο μετάλλιο:Βολικάκη Παρασκευή (Hotelier Education)/Σαρρηγιάνης Φανούρης (Ακαδήμεια Σχολή Γεύσης)
- Κατηγορία Ε-2:Ζεστό πιάτο με χοχλιούς
Χρυσό μετάλλιο:Μπαλαλή Πηνελόπη (Aκαδήμεια Σχολή Γεύσης)/Σχετάκη Στυλιανή (Hotelier Education)
Αργυρό μετάλλιο:Καπελάκη Ιωάννα (Kappa studies)/Μηλιαράκης Ελευθέριος (Hotelier Education)
Χάλκινο μετάλλιο:Πηγαδάς Κωνσταντίνος (Kappa studies)/Φρόκου Χριστίνα (Hotelier Tourism Studies)
- Κατηγορία Ζ-1:Δημιουργία επιδορπίου βασισμένο στα εξής Κρητικά υλικά:μέλι και ανθότυρο
Χρυσό μετάλλιο:Βούλγαρη Κωνσταντίνα
Αργυρό μετάλλιο:Παπουτσάκης Εμμανουήλ
Χάλκινο μετάλλιο:Καζεράκη Μαρία
- Κατηγορία Ζ-2:Παραδοσιακό πιάτο με βάση τον Βακαλάο ή Φτωχογιάννη
Χρυσό μετάλλιο:Αμπαρτζάκης Εμμανουήλ
Αργυρό μετάλλιο:Συμάκης Σύμων
Χάλκινο μετάλλιο:Ρουμπάκης Γεώργιος
- Κατηγορία ΣΤ-1:Δημιουργία Κρητικού μενού με ορεκτικό,κυρίως,επιδόρπιο:υλικά από το Κρητικό παντοπωλείο
Αργυρό μετάλλιο:Μαραγκάκη Ελένη
- Kατηγορία Η-1:Κρητικός Σεφ της Χρονιάς:Παραδοσιακό πιάτο με άγνωστα υλικά
Χρυσό μετάλλιο:Γρυντάκη Μαρία-Ελένη
Αργυρό μετάλλιο:Βούλγαρη Κωνσταντίνα
Χάλκινο μετάλλιο:Παπουτσάκης Εμμανουήλ
zarpanews.gr