Χανιά | «Ξεσηκωμός» στα σχολεία για τα τροχαία

χανιά-ξεσηκωμός-στα-σχολεία-για-τα-τ-163803

ekav pirosvestiki traymatias foreio troxaioΣτην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων θα είναι αφιερωμένη στα Χανιά, η εβδομάδα από 10 έως 16 Νοεμβρίου 2014, με δράσεις στα σχολεία όλου του νομού, στην διοργάνωση των οποίων συμμετέχουν για πρώτη φορά, όλοι οι φορείς της Εκκλησίας, της εκπαίδευσης, της αυτοδιοίκησης, σύλλογοι και εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Διοργανώνουμε έναν ξεσηκωμό στην Κρήτη μήπως και γλιτώσουμε έστω και μια ανθρώπινη ζωή», τόνισε ο κ. Σταύρος Πολέντας, πρόεδρος του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων, «Ο Άγιος Χριστόφορος», στη διάρκεια της παρουσίασης των δράσεων, το μεσημέρι, στην Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Στο πλαίσιο της εβδομάδας, οι μαθητές όλων των Δήμων θα κληθούν να δημιουργήσουν το δικό τους έργο με το μήνυμά τους για τα τροχαία ενώ παράλληλα, στα σχολεία θα γίνει μια σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων από στελέχη της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ, με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών.

Σημαντικός αριθμός μαθητών των γυμνασίων και των λυκείων πέφτουν θύματα τροχαίων, παρατήρησε ο Διευθυντής της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μανούσος Μαραγκάκης: «Θα στηρίζουμε κάθε τέτοια πρωτοβουλία. Επιτέλους, να σταματήσουμε να βλέπουμε λουλούδια σε κενά θρανία», τόνισε.

Θλιβερή πρωτιά

Ο νομός Χανίων είναι πρώτος σε τροχαία, σύμφωνα με τα στατιστικά, τόνισε εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, η υπεύθυνη αθλητισμού και δια βίου Εκπαίδευσης  κ. Κατερίνα Τζομπανάκη, τονίζοντας ότι η ευαισθητοποίηση των παιδιών πάνω στο θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η ίδια, επανέλαβε την πρόταση για συγκρότηση πανελλήνιου σχολικού δικτύου για την πρόληψη των τροχαίων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Για τις δράσεις στα σχολεία του Πλατανιά, μίλησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Νίκος Δασκαλάκης ενώ το τελικό πρόγραμμα θα διαμορφωνόταν σήμερα, στο πλαίσιο της σύσκεψης με την συμμετοχή εκπροσώπων όλων των φορέων.

Η Εβδομάδα δράσεων αφιερωμένων στην πρόληψη τροχαίων και παγκόσμιας ημέρας μνήμης του ΟΗΕ, από 10 έως 16 Νοεμβρίου, πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά στα Χανιά.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook