Χανιά | Νεκρό σε βάθος 15 μέτρων βρήκαν τον 39χρονο στο πηγάδι

χανιά-νεκρό-σε-βάθος-15-μέτρων-βρήκαν-το-144980

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣε βάθος 15,5 περίπου μέτρων, κάτω από τεράστιο όγκο από χώμα και μπάζα και στο σημείο που υπολόγιζαν από την αρχή, οι διασώστες εντόπισαν και ανέσυραν τη σορό του 39χρονου εργάτη, στις 18:30 περίπου χθες  το απόγευμα, έξι ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στο πηγάδι.

Το ακριβές σημείο φαίνεται στην φωτογραφία του zarpa.gr και οι διασώστες κατάφεραν να το προσεγγίσουν αφού σχημάτισαν από το μεσημέρι νέα «πηγάδια» για την άντληση της λάσπης, με τους τσιμεντένιους κυλίνδρους που βλέπετε.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Οι συνεχείς κατολισθήσεις η σαθρότητα του εδάφους  και ο υδροφόρος ορίζοντας μας έφερναν κάθε μέρα πίσω» είπε στο zarpa.gr, o ταξίαρχος Δημήτρης Ραπανάκης, περιφερειακός διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Κρήτης.

Ο ίδιος, αφού ευχαρίστησε θερμά, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων που παραχώρησε τα μηχανήματα και ιδιαίτερα τον κ. Τάσο Κουρουπάκη, τον Δήμο που έδωσε τα εργαλεία και τον επικεφαλής των ιδιωτικών συνεργείων κ. Δρακάκη, συνεχάρη τα σωστικά συνεργεία, την ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων για την συνδρομή τους στην επιχείρηση.

Οι διασώστες, για όλες αυτές τις ημέρες φιλοξενήθηκαν στο σπίτι, όπως τόνισε ο κ. Ραπανάκης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του  «στους ανθρώπους μέσα στο δράμα που περάσανε βρήκαν το θάρρος να μας φιλοξενήσουν εδώ όλες αυτές τις μέρες».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο ίδιος, εξέφρασε «βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αποθανόντα, στα αδέλφια του, στη σύζυγο και στα παιδιά τους και τους εύχομαι να βρουν το κουράγιο να ξεπεράσουν αυτό που τους έτυχε».

Υπενθυμίζουμε ότι το τραγικό δυστύχημα συνέβη την περασμένη Πέμπτη, σε ιδιωτικό οικόπεδο πίσω από το Νοσοκομείο Χανίων, όταν έγινε κατολίσθηση κατά τη διάρκεια εργασιών ιδιωτικού συνεργείου, σε πηγάδι.

Παρόλο που εκείνη την ώρα στο πηγάδι δούλευαν έξι εργάτες, η κατολίσθηση στάθηκε μοιραία για τον 39χρονο παλινοστούντα, ο οποίος βρισκόταν σε πολύ μεγάλος βάθος και δεν πρόλαβε να βγει.

Να σημειωθεί ότι για τον θάνατο του 39χρονου έχει οριστεί τακτική δικάσιμος για τον εργολάβο, επικεφαλής των εργασιών.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook