Χανιά | Να φύγουν από την Ελλάδα ζητούν οι Σύροι μετανάστες | Photos

χανιά-να-φύγουν-από-την-ελλάδα-ζητούν-137795

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤη μεταφορά τους σε χώρα που έχει τη δυνατότατα να τους φιλοξενήσει, αλλά και που θα τους παράσχει τα μέσα να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους, και που στην ουσία θα έχει τους κατάλληλους μεταναστευτικούς νόμους ζήτησαν με συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν εκπρόσωποι των Σύρων μεταναστών που τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται στα Χανιά μετά την αποτυχημένη προσπάθεια τους να φθάσουν στην Ιταλία.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτη συνέντευξη τύπου οι τρείς μετανάστες που εκπροσώπησαν τους ομοεθνείς τους είπαν στα τοπικά ΜΜΕ πως στην Ελλάδα, δεν υπάρχει η δυνατότητα για τους ίδιους, προκειμένου να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους και για το λόγο αυτό ζητούν να φύγουν από τη χώρα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟι Σύροι μετανάστες σχετικά με την περιπέτεια τους, και το πώς τελικά κατέληξαν στην Ελλάδα, είπαν πως στόχος τους ήταν να πάνε στην Ιταλία.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠλέον και όπως είπαν και οι ίδιοι το μόνο που ζητούν, μιας και έχουν χάσει ότι είχαν και δεν είχαν είναι είτε να ενωθούν με τις οικογένειες τους, είτε να τους δοθεί από κάποια χώρα της Ευρώπης η δυνατότητα να ζήσουν σε αυτή με βάση τα όσα προβλέπονται από τους διεθνείς μεταναστευτικούς νόμους.

Τέλος οι μετανάστες ευχαρίστησαν τόσο την Ελλάδα, για την βοήθεια που τους έχει προσφέρει μέχρι και σήμερα, το ξενοδοχείο «Έλενα», που τους φιλοξενεί, τις τοπικές αρχές, καθώς και την ενορία των Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Χώρα, για τη συνδρομή της σε ο,τι αφορά τρόφιμα και οτιδήποτε άλλο χρειάζονται.

 

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook