Χανιά | Νέες καταγγελίες για Αστυνομικούς μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο

χανιά-νέες-καταγγελίες-για-αστυνομικ-185649

mat xaniaΓια βίαιη και εξευτελιστική συμπεριφορά προς τους μαθητές που προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση στα Χανιά, κατηγορούν τους αστυνομικούς ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ και η Ένωση Γονέων, δίνοντας συνέχεια σε προηγούμενες ανάλογες κατηγορίες από τους καθηγητές του 2ου και του 4ου λυκείου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανιών

«Οι φετινές πορείες της 17 Νοέμβρη σε όλη την Ελλάδα αλλά και στα Χανιά υπήρξαν μαζικότατες και μαχητικές. Ο ελληνικός λαός για μια ακόμη φορά διαδήλωσε ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων.

Η Ελληνική Αστυνομία όμως θέλησε και πάλι τον πρώτο λόγο. Ενώ η πορεία είχε ουσιαστικά τελειώσει έκανε 13 αναίτιες προσαγωγές, ανάμεσά τους και 4 μαθητών.

Όπως οι προσαχθέντες καταγγέλλουν, κατά την σύλληψη και μεταφορά τους δέχθηκαν λεκτική και σωματική βία, ενώ ήταν δεμένοι με χειροπέδες.

Τα καλύτερα όμως οι Αστυνομικές αρχές τα κράτησαν για την «φιλοξενία» των μαθητών και των φοιτητών στο αστυνομικό μέγαρο. Εκεί δέχθηκαν προπηλακισμούς, εξευτελιστικές συμπεριφορές, απειλές και ύβρεις που προσβάλλουν κάθε πολίτη, πόσο μάλλον ανήλικα παιδιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων καταγγέλλει τις πρακτικές αυτές που φαίνεται να εναρμονίζονται με τον πανικό της καταρρέουσας κυβέρνησης και θα υπερασπιστεί την νεολαία που μάχεται πια για αυτονόητα δικαιώματα στο σχολείο, στην δουλειά, στον ελεύθερο χρόνο.»

Η Ένωση Γονέων

«Μετά το πέρας της πορείας μνήμης της 17ης Νοέμβρη στα Χανιά σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια και πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων.

Ανάμεσα στους προσαχθέντες υπήρξαν και μαθητές, οι οποίοι καταγγέλλουν προπηλακισμούς και ιταμή συμπεριφορά από όργανα της τάξης κατά τη διάρκεια της κράτησης τους στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Οι γονείς απαιτούμε από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων πλήρη διερεύνηση κι ενημέρωση επί των καταγγελλομένων και υπενθυμίζουμε στους δημόσιους λειτουργούς Αστυνομικούς ότι οι μαθητές είναι κατ’ αρχήν παιδιά και όχι τίποτε ειδεχθείς εγκληματίες.»

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook