Χανιά | Μαθητές από πέντε ευρωπαϊκές χώρες στο Λύκειο Αλικιανού

χανιά-μαθητές-από-πέντε-ευρωπαϊκές-χώ-237887

erasmus-plus-villageΤο Γενικό Λύκειο Αλικιανού Χανίων στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+ που υλοποιεί για την περίοδο 2014-2015 πρόκειται να υποδεχθεί ομάδα μαθητών από πέντε ευρωπαϊκές χώρες το διάστημα από 19 έως 25 Απριλίου.

Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές τους προέρχονται από το Gliwice της Πολωνίας, τη Varna της Βουλγαρίας, την Καισαρεία της Τουρκίας, το Montefiascone της Ιταλίας και το Birzai της Λιθουανίας. Οι μαθητές θα φιλοξενηθούν σε οικογένειες μαθητών του Λυκείου και του Γυμνασίου του Αλικιανού, ενώ οι καθηγητές θα καταλύσουν σε κεντρικό ξενοδοχείο των Χανίων.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

  • Δευτέρα 20 Απριλίου : Επίσημη υποδοχή στο σχολείο και μικρής διάρκειας γιορτή. Θα ακολουθήσει απογευματινή ξενάγηση στην πόλη των Χανίων από ειδικούς της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Χανίων.
  • Τρίτη 21 Απριλίου : Επίσκεψη στην Ορθόδοξη Ακαδημία Χανίων όπου θα παρουσιαστούν οι εργασίες που εκπονήθηκαν από τους μαθητές όλων των σχολείων και αφορούν την οικονομία, το κλίμα, τον πληθυσμό, και τους υδάτινους πόρους κάθε μιας χώρας, ενώ θα ακολουθήσει μουσειοπαιδαγωγική παρουσίαση από την Ακαδημία. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει επίσκεψη και ξενάγηση στο Βοτανικό Πάρκο Κρήτης με παράλληλη γευσιγνωσία Κρητικού τσαγιού.
  • Τετάρτη 22 Απριλίου : Στο χώρο του Λυκείου Αλικιανού θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο αναγνώρισης και καταγραφής των μετεωρολογικών φαινομένων. Θα παρουσιαστεί ο τρόπος λειτουργίας μετεωρολογικών σταθμών, που το Λύκειο Αλικιανού θα δανείσει στα υπόλοιπα σχολεία και θα γίνουν ασκήσεις και καταγραφές από τους μαθητές. Κατά τις απογευματινές ώρες θα γίνει επίσκεψη στον χώρο της αρχαίας Απτέρας και στους τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι.
  • Πέμπτη 23 Απριλίου : Θα πραγματοποιηθεί εκδρομή στο Ηράκλειο και επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού όπως και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Η μέρα θα κλείσει με επίσκεψη στο Ρέθυμνο.
  • Παρασκευή 24 Απριλίου : Στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των αντιπροσωπειών για την αξιολόγηση του προγράμματος, ενώ το ίδιο βράδυ θα λάβει χώρα αποχαιρετιστήρια γιορτή με τη συμμετοχή παραδοσιακών σχολών χορού.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook