Χανιά | Μήνυση για το ποδηλατοδρόμιο από τον Γ.Γ. Αθλητισμού

χανιά-μήνυση-για-το-ποδηλατοδρόμιο-απ-532678

Το κατώφλι της Εισαγγελίας Χανίων πέρασε λίγο πριν τις 11 το πρωί της Τρίτης ο γ.γ. Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός,  ο οποίος -συνοδευόμενος από νομικούς του συμβούλους- κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το Ποδηλατοδρόμιο στο Καμπάνι.

Βγαίνοντας από την Εισαγγελία ο κ. Συναδινός σε δήλωσή του είπε πως ξεκινά η έρευνα για πιθανές ποινικές ευθύνες είτε υπηρεσιακών παραγόντων είτε φυσικών προσώπων, για ένα έργο που παρόλο που στοίχισε 3,6 εκ. ευρώ, δεν παραδόθηκε ποτέ. Αντίθετα έχουν διαπιστωθεί πολλές κακοτεχνίες, με αποτέλεσμα να χρειάζονται ακόμα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

«Οι εκτιμήσεις για την εγκατάσταση είναι ότι χρειάζεται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ προκειμένου να απαιτήσει η πίστα την απαραίτητη γεωμετρία που θα ανταποκρίνεται στις ολυμπιακές προδιαγραφές» τόνισε και προσέθεσε πως η γ.γ. αθλητισμού βρίσκεται σε συνεννόηση και σε διαβούλευση με τον Δήμο Χανίων «για να δούμε τι θα γίνει στο μέλλον με αυτήν την εγκατάσταση». «Κρίνουμε όμως ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για την συγκεκριμένη εικόνα, καθώς 3.638.000 ευρώ είναι ένα τεράστιο ποσό», σχολίασε.Η ιστορία της υπόθεσης του ατέλειωτου ποδηλατοδρομίου κρατάει από το 2002, οπότε και δημοπρατήθηκε το έργο που αναμενόταν να παραδοθεί περί τα τέλη του 2005. Με την κωλυσιεργία των διαδικασιών, το φθινόπωρο του 2011 ζητήθηκε και παραδόθηκε στην κυριότητα του Δήμου Χανίων και ζητήθηκε επίσπευση των εργασιών για την αποπεράτωση του έργου. Διαπιστώθηκε όμως στο μεσοδιάστημα αυτό ότι είχαν γίνει κακοτεχνίες στην πίστα και στην περίφραξη του χώρου και το έργο ανατέθηκε σε άλλη εταιρεία. Τότε προβλέφθηκε ότι θα παραδίδονταν έτοιμο το καλοκαίρι του 2012.

Παρόλο το πέρασμα του χρόνου και την ανάθεση σε 2 ανάδοχες εταιρείες, το ποδηλατοδρόμιο δεν παραδόθηκε ποτέ για χρήση.

Πρόγραμμα

Ο κ. Συναδινός στις 2.30 σήμερα το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τη Διοικούσα Επιτροπή του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου ενώ στις 8 το απόγευμα, θα συναντήσει καθηγητές Φυσικής Αγωγής της Ένωσης Κ.Φ.Α.Ν. Χανίων στο καφέ «Κήπος» για τον αθλητικό νόμο και τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Αύριο Τετάρτη, θα επισκεφθεί αθλητικούς χώρους του Νομού Χανίων.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Μήνυση για το ποδηλατοδρόμιο από τον Γ.Γ. Αθλητισμού

  1. 12 years of imprisonment and hard labor – without possibility of parole – for each and every public servant who is involved in this and every other embezzlement of public money.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook