Χανιά | Κύκλωμα έκδοσης πλαστών ταυτοτήτων στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

χανιά-κύκλωμα-έκδοσης-πλαστών-ταυτοτ-65157

kleftra

Εντοπίστηκε και συνελήφθη πριν από λίγο, ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της σπείρας, στην Αθήνα.

Κύκλωμα έκδοσης πλαστών ταυτοτήτων εξάρθρωσε το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., υπό την καθοδήγηση των αστυνομιών του Κρατικού Αερολιμένα Χανίων, Ι. Δασκαλογιάννης.

Συνολικά 12 άτομα βρίσκονται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ, σε Χανιά και Αθήνα

Η ύπαρξη του κυκλώματος, ήταν από καιρό γνωστή στις τοπικές Αρχές, με την Αστυνομία ωστόσο να κρατά την υπόθεση μακρυά από το φως της δημοσιότητας, μέχρι και την τελική διαλεύκανσή της.

Μετά από αρκετές ημέρες ερευνών, οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν στα Χανιά οκτώ άτομα, πέντε αλλοδαπούς, τέσσερις Αφγανούς -όπως δηλώνουν- και μία Ρουμάνα, καθώς και τρεις Ελληνίδες, ηλικίας 25, 40 και 57 ετών.

Μέχρι να φτάσουν οι Αρχές στις οκτώ συλλήψεις χρειάστηκε να εξετάσουν πολλές φορές πλαστά δελτία ταυτότητας, αφού η ποιότητά τους ήταν πάρα πολύ καλή.

Τα μέλη του κυκλώματος άλλαζαν τις φωτογραφίες, τα στοιχεία και τη σφραγίδα, είτε σε απολεσθείσες, είτε σε κλεμμένες ταυτότητες.

Στόχος ήταν η παροχή πλαστών εγγράφων σε παράνομους μετανάστες, ώστε να μπορέσουν να φύγουν από την Ελλάδα και να ταξιδέψουν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, με πρώτο σταθμό, την Ιταλία.

 

 

Πηγή: neatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook