Χανιά | Κρούσματα σταφυλόκοκκου σε μικρά παιδιά | Photo

χανιά-κρούσματα-σταφυλόκοκκου-σε-μικ-559326

Ανησυχούν οι γονείς για τα κρούσματα σταφυλόκοκκου που παρουσιάστηκαν στα Χανιά -Καθησυχαστικοί είναι πάντως οι παιδίατροι που προτάσσουν την ανάγκη προσωπικής υγιεινής για την πρόληψη μολύνσεων.

Αρκετά περιστατικά σταφυλόκκοκου σε παιδιά 2-3-4 ετών έχουν καταλήξει από την αρχή του καλοκαιριού στο Νοσοκομείο Χανίων. Αναγνώστρια του zarpanews.gr και μητέρα δίχρονου παιδιού που μολύνθηκε τις περασμένες ημέρες (photo) μας μεταφέρει την έντονη ανησυχία των γονέων για την έξαρση του σταφυλόκοκκου στην Κρήτη την τελευταία τριετία και ιδιαίτερα τα καλοκαίρια που τα παιδιά πηγαίνουν στις παραλίες.

«Φέτος δεν υπάρχει έξαρση, μόνο περιστασιακά κάποια κρούσματα» εξηγεί από την πλευρά της στο zarpanews.gr η διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων, Εύα Μπαλωμενάκη, τονίζοντας πώς δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. «Πέρυσι είχαμε έξαρση» προσθέτει.

«Κλειδί» η προσωπική υγιεινή 

Οι σταφυλοκοκκικές λοιμώξεις μεταδίδονται κυρίως εξ επαφής, με τα χέρια ή με επαφή με δέρμα που έχει ανοικτή πληγή.

Το αποτελεσματικότερο μέτρο πρόληψης της εξάπλωσης των σταφυλοκόκκων είναι η αυστηρή εφαρμογή του καθαρισμού των χεριών και σωστών συνθηκών υγιεινής καθώς και η αντιμετώπιση του αποικισμού.

Ακόμη, πρέπει να αποφεύγεται η στενή επαφή με άλλα παιδάκια που έχουν ανοικτές πληγές. ενώ τα παιδάκια που έχουν δερματική λοίμωξη να λαμβάνουν τη σωστή θεραπεία και να καλύπτουν τις ανοικτές πληγές τους όταν χρειάζεται να συνευρίσκονται με άλλα παιδάκια.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook