Χανιά | Και φέτος Κοινωνικό Φροντιστήριο | «Ανακούφιση» για 50 οικογένειες

χανιά-και-φέτος-κοινωνικό-φροντιστήρ-77000

koinoniko.frontistirioΤη δυνατότητα σε 50 μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα, δίνει  και φέτος η Ένωση Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων, μέσω του θεσμού του κοινωνικού φροντιστηρίου.

Η επιλογή των μαθητών θα γίνει με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, ενώ όσα παιδιά επιλεγούν θα παρακολουθούν μαθήματα σε κανονικά τμήματα φροντιστηρίων ώστε να αποφευχθούν τυχόν φαινόμενα κοινωνικού στιγματισμού.

Οι σχετικές αιτήσεις μπορούν να κατατίθενται από αύριο μέχρι τις 2 Αυγούστου, στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου.

Το κοινωνικό φροντιστήριο απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ωστόσο ιδιαίτερο βάρος δίνεται σε μαθητές της τελευταίας τάξης του λυκείου που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

koinonikofrontistirio1Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων Γιώργο Καμπουράκη, «παρά την οικονομική κρίση τα φροντιστήρια των Χανίων επιδεικνύουν κοινωνική ευαισθησία και βρίσκονται δίπλα σε μαθητές οι γονείς των οποίων αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα των φροντιστηρίων για τα παιδιά τους».

Ο θεσμός του κοινωνικού φροντιστηρίου στα Χανιά καθιερώθηκε την περυσινή χρόνια, ενώ όπως δήλωσε η αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Λούλα Βουράκη, υπολογίζεται ότι το 50% των μαθητών που πέρυσι παρακολούθησαν μαθήματα της τρίτης λυκείου θα εισαχθούν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ κατά το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Η κ. Βουράκη χαρακτήρισε τεκμήριο ηθικής και κοινωνικής ευαισθησίας για τους φροντιστές την καθιέρωση του κοινωνικού φροντιστηρίου σε αντίξοες όπως τόνισε επιχειρηματικές συνθήκες.

Σύμφωνα με την ίδια οι εγγραφές μαθητών σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης στα Χανιά έχουν μειωθεί τα τελευταία 2 χρόνια κατά 20%.Την ικανοποίηση του για την λειτουργία και φέτος του κοινωνικού φροντιστηρίου εξέφρασε ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης.

Δικαιολογητικά

  1. 1.      Αίτηση συμμετοχής (χορηγείται από την Υπηρεσία).
  2. 2.      Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Άδεια Μόνιμης Διαμονής (Μπλε Κάρτα).
  3. 3.      Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  4. 4.      Ε1, Εκκαθαριστικό σημείωμα Εφορίας και Ε9.
  5. 5.      Φωτοτυπία λογαριασμού Δ.Ε.Η. ,κλπ, ή Μισθωτήριο Συμβόλαιο μέσω του οποίου θα αποδεικνύεται η διεύθυνση κατοικίας,εφόσον δεν προκύπτει από τη φορολογική δήλωση εισοδήματος

Κατά περίπτωση:

  • Σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας αντίγραφο διαζυγίου και επιμέλεια παιδιών ή σε περίπτωση διάστασης ένορκη βεβαίωση από το Ειρηνοδικείο όπου και θα πιστοποιείται το γεγονός.
  • Σε περίπτωση αναπηρίας αντίγραφο της Απόφασης της Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ για κάθε μέλος.
  • Κάρτα ανεργίας Ο.Α.Ε.Δ. (φωτοτυπία) για κάθε μέλος της οικογένειας που δεν εργάζεται σε ισχύ.
  • Μισθωτήριο Συμβόλαιο ή πρόσφατη Απόδειξη Ενοικίου.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα μπορούν να παραλάβουν και να καταθέτουν αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Γραφείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων (ισόγειο Δημοτικού Καταστήματος).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook