Χανιά | Η μετεγκατάσταση της ΔΕΥΑΧ στο Δημοτικό Συμβούλιο

χανιά-η-μετεγκατάσταση-της-δευαχ-στο-δ-83282

dimotiko231.07Το θέμα της μετεγκατάστασης της ΔΕΑΥΧ στο κτήριο του τέως δημαρχείου Ελ. Βενιζέλου, συζητήθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ,υπό τον εκτελούντα χρέη Δημάρχου, αντιδήμαρχο κ. Ξυνίδη.

Στην εισήγησή του, ο κ. Ξυνίδης εξήγησε ότι η μελέτη προβλέπει την από κοινού εγκατάσταση στο εν λόγω κτήριο και σε χώρο που ξεπερνά τα 1.500 τ.μ., της ΔΕΥΑΧ και της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου (περίπου 920 τμ για τη ΔΕΥΑΧ και 640 τμ για την τεχνική υπηρεσία) ενώ η όλη διαδικασία θα στοιχίσει περίπου 30.000 ευρώ.

Συνολικά θα στεγαστούν εκεί πάνω από 60 υπάλληλοι γραφείου ενώ στο υπόγειο του κτηρίου έχει δημιουργηθεί ειδικός χώρος «για να μπορούν να ξεκουράζονται λίγο και να μπορούν να πλυθούν όσοι εργάζονται στο δρόμο», όπως εξήγησε ο κ. Ξυνίδης.

Τα ερωτήματα και τις ενστάσεις τους διατύπωσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ενώ όπως τόνισε ο ίδιος ο κ. Ξυνίδης, αρνητικά έχουν ήδη τοποθετηθεί και τα όργανα του τέως Δήμου Ακρωτηρίου (όπου στεγάζεται προσωρινά η ΔΕΥΑΧ), κάνοντας λόγω για «αποψίλωση των υπηρεσιών του Ακρωτηρίου».

Βασικές Ενστάσεις

Πριν τοποθετηθούν οι επικεφαλής των παρατάξεων, ο κ. Ξυνίδης προσπάθησε να απαντήσει συνολικά στα ερωτήματα των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Για το χώρο

«Ο χώρος επαρκεί», είπε, «τον έχουν μελετήσει και οι δύο υπηρεσίες και έχουν συμφωνήσει»

Για το χρόνο

«Το χρονοδιάγραμμα της μετεγκατάστασης είναι άμεσο», τόνισε, χωρίς ωστόσο να το συγκεκριμενοποιήσει. Επίσης, όπως εξήγησε: «δεν έχει σημασία αν θα πάει πρώτη η μία υπηρεσία ή η άλλη, εφόσον υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για το που θα εγκατασταθούν».

Για το Ακρωτήρι

«Δεν απαξιώνουμε το Ακρωτήρι», είπε. «Ωστόσο μιλάμε για μια περιοχή που σημειώνεται πληθυσμιακή έκρηξη και θεωρούμε ότι η στέγαση της ΔΕΑΥΧ εντός των ορίων του Δήμου, επιβαρύνει την κατάσταση.

Βρεφονηπιακός το τέως δημαρχείο Ακρωτηρίου

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η προαναγγελία της δημιουργίας βρεφονηπιακού σταθμού, στον πρώτο όροφο του τέως δημαρχείου Ακρωτηρίου.  Για εμπαιγμό του δημοτικού συμβουλίου και των δημοτών έκανε λόγο η παράταξη του κ. Βιρβιδάκη και συγκεκριμένα ο κ. Γουλάς.

«Υπάρχει η προ-μελέτη για το σταθμό. Ξέρουμε τί λέμε», απάντησε ο κ. Ξυνίδης.

(φώτο από το Δ.Σ. της 31ης Ιουλίου)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook