Χανιά | Επιστρέφουν οι γιατροί στα ΚΑΠΗ

χανιά-επιστρέφουν-οι-γιατροί-στα-καπη-125796

kapiΑίσιο τέλος για το θέμα της ιατρικής κάλυψης των 11 ΚΑΠΗ του Δήμου Χανίων, καθώς, με απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων, οι τέσσερις θέσεις των γιατρών εγκρίθηκαν και αναμένεται να προκηρυχθούν άμεσα.

xaritakiΤα νέα ανακοίνωσε ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου η  πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ κα Χρύσα Χαριτάκη στο δημοτικό συμβούλιο, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή της με την εξέλιξη αυτή και τονίζοντας ότι οι πιέσεις που ασκήθηκαν από πλευράς Δήμου Χανίων, πιθανότατα να οδηγήσουν σε επίλυση ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας.

Στο μεταξύ, όπως είχε ήδη γίνει γνωστό από τις 20 Φεβρουαρίου, μέχρι να γίνουν αυτές οι προσλήψεις που θα έχουν διάρκεια 12 μηνών, ο δήμος έχει κινήσει τις διαδικασίες πρόσληψης γιατρών με συμβάσεις δύο μηνών που είναι και το μέγιστο της δικαιοδοσίας του.

Κάπως έτσι λοιπόν, οι 5.500 χιλιάδες ηλικιωμένοι του Δήμου, θα μπορούν να συνταγοραφούν τα φάρμακά τους από τους γιατρούς στα ΚΑΠΗ, τουλάχιστον για τους επόμενους 14 μήνες, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν σε ιδιώτες ή να διανύουν μεγάλες αποστάσεις, ειδικά όσοι μένουν σε μακρινές περιοχές όπως τα Κεραμιά.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook