Χανιά | Εκδήλωση για την Αντίσταση στο Μουσείο του Θερίσου | Photos

χανιά-εκδήλωση-για-την-αντίσταση-στο-μ-761462

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που οργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Χανίων της ΚΝΕ στο μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Θέρισο,το Σάββατο 27 Οκτωβρίου.

Η εκδήλωση άρχισε με ξενάγηση στα εκθέματα του μουσείου. Μέλη και φίλοι της ΚΝΕ ήρθαν σε επαφή με πλούσιο φωτογραφικό υλικό μέσα από το οποίο αποτυπωνόταν η ηρωική δράση του λαού μας με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές ενάντια στους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Στο πρόσωπο των εκατοντάδων αγωνιστών μπορεί κανείς να δει σεμνούς ανθρώπους του λαού μας, που μέσα από την οργανωμένη πάλη ενάντια στο φασισμό, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, βρήκαν τη δύναμη να πραγματοποιήσουν ηρωικά κατορθώματα. Παράλληλα οι επισκέπτες είδαν εκθέματα που έχουν δωρίσει οικογένειες αγωνιστών από την Κρήτη και φιλοξενούνται στο μουσείο.

Αμέσως μετά τη ξενάγηση ακολούθησε συζήτηση με τίτλο: «Λαέ θυμήσου το χώμα που πατάς λεφτέρωσαν με αγώνα ΕΑΜ–ΕΠΟΝ-ΕΛΑΣ». Οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν για το πώς οργανώθηκε η αντίσταση του λαού στη κατοχή, πως ιδρύθηκε το ΕΑΜ, η κοινωνία για την οποία πάλευε. Βγήκαν πλούσια συμπεράσματα για τη δύναμη του λαού, η οποία φανερώνεται όταν οργανώνεται και παλεύει για το δίκιο του.

Ταυτόχρονα έγινε κουβέντα με τους μαθητές για το πώς διδάσκεται σήμερα η ιστορία μέσα από τα σχολικά βιβλία και από την επίσημη ιστοριογραφία και ποιον εξυπηρετεί η αντιεπιστημονική εξίσωση φασισμού-κομμουνισμού. Αναδείχτηκε το πώς ο φασισμός είναι

αναπόσπαστο κομμάτι του άδικου εκμεταλευτικού συστήματος που ζούμε.Αυτό αποδυκνείει

η στήριξη με όλα τα μέσα στον Χίτλερ από μεγάλα γερμανικά μονωπόλια,πολυεθνικές,την

αστική τάξη της Γερμανίας συνολικά. Αντίστοιχα συζητήθηκε για την στάση που επέλεξε να

έχει στον πόλεμο η αστική τάξη της χώρας μας,που είτε συνεργάστηκε με τους Ναζί

κατακτητές,είτε έφυγε από την χώρα,αφήνοντας τον λαό στο έλεος των κατακτητών.

Σε πείσμα όλων αυτών που κυρήττουν στην νεολαία τον συμβιβασμό με την αδικία,που καλούν τους μαθητές να μην ασχολούνται με την πολιτική γιατί είναι μικροί, η ιστορία διδάσκει το αντίθετο. Οι χιλιάδες μαθητές,τα νέα παιδιά σε όλη την Ελλάδα που οργανώθηκαν και μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ ,του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ πολέμησαν τον

φασισμό αποδυκνείουν ότι η πραγματική υπερδύναμη είναι ο οργανωμένος λαός.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πλούσιο κέρασμα και κέφι σε τοπική ταβέρνα.zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook