Χανιά | Διατεθειμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αν δεν βρεθεί λύση

χανιά-διατεθειμένοι-να-συνεχίσουν-τι-554433

Για νομοσχέδιο υποσχέσεων και σχέδιο ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας, κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, οι οποίοι διανύουν σήμερα την 12η ημέρα των κινητοποιήσεων.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα, η η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χανίων Αθηνά Γιαννουλάκη, τόνισε ότι σήμερα πραγματοποιείται η 24ωρη απεργία και οι περισσότεροι συνάδελφοι συμβασιούχοι βρίσκονται στην πορεία που γίνεται στην Αθήνα. «Επιμένουμε στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων, επιμένουμε ότι θέλουμε μόνιμη σταθερή δουλειά για τους συμβασιούχους, οι οποίοι είναι όμηροι εδώ και δύο χρόνια με τις συμβάσεις, τον νόμο Κατρούγκαλου και τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης.

Οι συνάδελφοι δεν είναι εκλεκτοί των δημάρχων, έχουν προκύψει από μοριοδότηση του ΑΣΕΠ, κλείνουν 3ο και 4ο οκτάμηνο, η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ότι θα δουλεύουν με διαρκείς ανανεώσεις μέχρι το 2017, και μετά θα γίνει μία ρύθμιση μέσω ΑΣΕΠ και μοριοδοτήσεων για να συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες στους δήμους. Θα σταθούμε απέναντι σε κάθε σχέδιο για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στο δήμο».

Αναφορικά με το Υπουργείο Εσωτερικών, η κ. Γιαννουλάκη ανέφερε ότι εκείνο τρέχει πίσω από κάθε κινητοποίηση και δίνει μόνο υποσχέσεις. «Αν δεν ήθελαν να μονιμοποιήσουν τους συναδέλφους, θα μπορούσαν στο πρώτο οκτάμηνο εργασίας τους να τους πουν ότι δεν θα επαναπροσληφθούν, ώστε να ψάξουν για δουλειές, πλέον η σεζόν έχει ξεκινήσει και δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας για εκείνους».

Σχετικά με τα βουνά σκουπιδιών που υπήρχαν σε διάφορα σημεία της πόλης, η κ. Γιαννουλάκη τόνισε ότι, οι εργαζόμενοι έδειξαν κατανόηση, και έβγαιναν αμάξια έκτακτης ανάγκης για να μην υπάρξει καμία εστία μόλυνσης και κινδύνου στην δημόσια υγεία.

Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε στην συνέντευξη τύπου, αν δεν υπάρξει λύση, οι εργαζόμενοι είναι διατεθειμένοι, να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook