Χανιά | Δείτε το ρομπότ – Διαμαντίδη που έφτιαξαν μαθητές από τον Πλατανιά | Photos + Video

χανιά-δείτε-το-ρομπότ-διαμαντίδη-πο-356563

Ένα ρομπότ που… βάζει καλάθια δημιούργησε η ομάδα ρομποτικής του Γυμνασίου Πλατανιά. Τα παιδιά, μαζί με τον διευθυντή κο Βασίλη Παπαστάμο, έφτιαξαν ένα ρομπότ – μπασκετμπολίστα, στο οποίο έδωσαν το όνομα ενός από τους καλύτερους παίκτες μπάσκετ στην Ελλάδα, του Δημήτρη Διαμαντίδη!

robot1Το ρομπότ υπολογίζει την απόσταση της μπάλας από το καλάθι με τους αισθητήρες υπερηχων, δίνει την αντίστοιχη δύναμη στον κινητήρα και έχει… 100% ευστοχία όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο:

Το ρομπότ παρουσιάστηκε στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Τεχνολογίας Χανίων που έγινε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Κ.Α.Μ.) και διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του σχολικού συμβούλου Πληροφορικής Δυτικής Κρήτης Γιώργου Γώγουλου.

robot2Να σημειωθεί ότι η ομάδα ρομποτικής του γυμνασίου Πλατανιά αποτελείται από τους μαθητές Βαγγέλη Νταγκουνάκη, Κατερίνα Ψαρουδάκη, Μιλέν Γκεοργίεβ, Δημήτρη Παπαδογιωργάκη, Μάριο Κούρτι, Φιλία Καρακατσάνη, Ιωσήφ Λιγοψυχάκη και Ραφαήλ Σαραντολάκη στους οποίους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!robot

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook