Χανιά | Γήπεδο γκολφ και low cost εταιρίες για την ανάπτυξη του τουρισμού ζητούν οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων

χανιά-γήπεδο-γκολφ-και-low-cost-εταιρίες-για-666575

Η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Επιπλωμένων Διαμερισμάτων Άπτερα, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο αεροδρόμιο Χανίων Ι. Δασκαλογιάννης και έχει συναντηθεί ήδη με τη διοίκησή του για να διατυπώσει τις απόψεις της. Οι πρόσφατες εξελίξεις, αφενός η απόφαση της Ryanair να μειώσει τα δρομολόγιά της από και προς το αεροδρόμιο Ι. Δασκαλογιάννης, αφετέρου η διαφαινόμενη έλλειψη ευελιξίας της διοίκησης της Fraport για το θέμα της ανάπτυξης του αεροδρομίου, ειδικά κατά τους μήνες της χαμηλής τουριστικής περιόδου και του χειμώνα, δημιουργεί εύλογες ανησυχίες για την εξέλιξη της πορείας του τουρισμού που εξαρτάται άμεσα από την διαχείριση του αεροδρομίου.

Οι 1500 μικρομεσαίες επιχειρήσεις μας, επιβαρυμένες τα τελευταία δέκα χρόνια της κρίσης από την ανελέητη φορολογία και τις μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές, πήραν ανάσα με την παρουσία των εταιρειών low cost στα Χανιά. Επιθυμούμε την προσέλευση και άλλων εταιριών χαμηλού κόστους και tour operators και θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα να αναληφθούν συστηματικές πρωτοβουλίες για την επέκταση της τουριστικής σεζόν που για μας αποτελεί βασική προτεραιότητα. Είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού. Τελειώνοντας δεν θα μπορούσαμε να μην σχολιάσουμε τη σιωπή και απουσία των 4 βουλευτών του νόμου που δείχνει ότι δε συμμερίζονται την αγωνία όλων των Χανιωτών για την πολιτική που ακολουθεί η διοίκηση του αεροδρομίου καθώς και για τις εξελίξεις στον τουρισμό των Χανίων. Θεωρούμε ότι οφείλουν να πάρουν θέση και να αναλάβουν ο καθένας τις ευθύνες του.

Η Ομοσπονδία Άπτερα θα ήθελε να δει το αεροδρόμιο σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς να ακολουθούν μια πολιτική ανάπτυξης του προορισμού των Χανίων που θα προσελκύσει tour operators και εταιρείες χαμηλού κόστους τόσο κατά τη διάρκεια της σεζόν όσο και κατά τη διάρκεια της χαμηλής περιόδου και τον χειμώνα. Θεωρούμε επίσης ότι θα πρέπει να γίνουν οι ενέργειες που χρειάζονται για μια σωστή αναβάθμιση του πύργου ελέγχου και της επιχειρησιακής δυνατότητας του αεροδρομίου και ειδικά του ραντάρ καθώς και η σωστή σύνδεση του ΒΟΑΚ με τον αεροσταθμό. Τέλος θεωρούμε ότι το αεροδρόμιο του Μάλεμε θα έπρεπε επίσης να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία και να αξιοποιηθεί για την προσέγγιση μικρών αεροσκαφών και για την Αερολέσχη Χανίων. Θα κρίναμε σκόπιμη μια ιδιωτική επένδυση σε ένα γήπεδο γκολφ στο χώρο του στρατοπέδου που θα αξιοποιεί και θα αναδεικνύει την τοπική χλωρίδα της Κρήτης και θα αξιοποιεί επίσης τα νερά του βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑΒΑ που πετιούνται εδώ και χρόνια στη θάλασσα».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook