Χανιά | Αύριο εγκαινιάζονται, από Δευτέρα λειτουργούν οι Τοπικές Μονάδες Υγείας στο Παλιό Νοσοκομείο

χανιά-αύριο-εγκαινιάζονται-από-δευτέ-644757

Για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) μίλησε το πρωί στον SUPER FM η υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Ελένη Γιακουμάκη. Συνολικά στον νομό Χανίων, πρόκειται να λειτουργήσουν πέντε ΤΟΜΥ μέχρι το τέλος του 2018, από τις οποίες αύριο Παρασκευή, εγκαινιάζονται οι πρώτες δύο, στον χώρο του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου.

Παράλληλα, σύμφωνα με την κα Γιακουμάκη, το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου θα συνλειτουργεί με τις ΤΟΜΥ και ήδη στελεχώνεται με προσωπικό και ενισχύεται με δύο γιατρούς, έναν καρδιολόγο, δύο νοσηλεύτριες και μία μαία ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργήσει ακτινολογικό και οδοντιατρείο.

Λειτουργούν από Δευτέρα

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσουν στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής ο Υπουργός Υγείας, Ανδρεάς Ξανθός και ο Αναπληρωτής Υπουργού, Παύλος Πολάκης ενώ σύμφωνα με την κα Γιακουμάκη, από Δευτέρα 5 του μήνα ξεκινάει η λειτουργία τους κανονικά, με δύο γενικούς γιατρούς, δύο παιδιάτρους και νοσηλευτικό προσωπικό.

Όπως εξήγησε η ίδια, οι Τοπικές Μονάδες Υγείας έχουν την φιλοσοφία του οικογενειακού γιατρού, η λειτουργία τους έχει να κάνει πρωτίστως με την πρόληψη και μετά με την θεραπεία. Εντάσσονται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, που ήταν μια παθογένεια του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ειδικά στα Αστικά Κέντρα, όπως διαπίστωσε, με αποτέλεσμα να υπερφορτώνονται τα Νοσοκομεία με περιστατικά που θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί.

Μάλιστα, στόχος είναι, όταν λειτουργήσουν στα Χανιά και οι πέντε μονάδες, να υπάρχει μια τομεοποίηση με ηλεκτρονική καταγραφή του φακέλου όλων των ασθενών, ώστε να ειδοποιούνται πότε είναι ο καιρός για να εμβολιαστεί ένα παιδί ή για να γίνει επανέλεγχος του σακχάρου για παράδειγμα .

Ακούστε τι είπε η κα. Γιακουμάκη στον Δημήτρη Παππά:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook