Παράνομα αυτοκίνητα μεταφέρουν τουρίστες| Καταγγελίες ταξιτζήδων Χανίων

παράνομα-αυτοκίνητα-μεταφέρουν-τουρ-115669

taxi chaniaΓια μεταφορές τουριστών που καταγγέλλεται πως γίνονται στην ουσία παράνομα έκανε λόγο μιλώντας στον SUPERFM 89.6 ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί στα Χανιά κ. Ηλίας Καραπατάκης.

Η καταγγελία έγινε από τον κ. Καραπατάκη με αφορμή το σοβαρό τροχαίο που σημειώθηκε το Σάββατο στην Εθνική Οδό Χανίων Κισάμου στο ύψος του κόμβου του Γαλατά με απολογισμό των τραυματισμό πέντε ατόμων ( δείτε εδώ ) .

Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί τόνισε χαρακτηριστικά πως το 95% των οχημάτων που κινούνται στα Χανιά την καλοκαιρινή περίοδο και εκτελούν μεταφορές επισκεπτών είναι εντελώς παράνομα.

Ο κ. Καραπατάκης είπε πως το ένα όχημα που ενεπλάκει στο προχθεσινό τροχαίο είναι ένα από τα πολλά που κάνουν υποκλοπή έργου, καθώς πρόκειται για αυτοκίνητο που ανήκει σε εστιατόριο που κάνει μεταφορές με δικό του οδηγό και μάλιστα δωρεάν.

Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί αναφέρθηκε σε πρόσφατο νόμο που δίνει το δικαίωμα  σε τουριστικά γραφεία, ενοικιαστικά γραφεία και ξενοδοχεία να κάνουν μεταφορές. «Αυτό όμως για να γίνεται χρειάζεται να τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις. Οι μετακινήσεις αυτές όμως, δεν πρέπει να είναι περισσότερες από τέσσερις την ημέρα ενώ και οι οδηγοί των οχημάτων για να κάνουν αυτοί τη δουλειά πρέπει να επίσης κάποιες προϋποθέσεις.»

Τέλος ο κ. Καραπατάκης σημείωσε τέλος πως τα φαινόμενα παράνομης μεταφοράς επισκεπτών είναι πολλά, γεγονός το οποίο εκτός από τα προβλήματα που δημιουργούν στα ταξί, αμαυρώνουν και την εικόνα του τουριστικού προϊόντος των Χανίων.

 

zarpa.gr

One thought on “Παράνομα αυτοκίνητα μεταφέρουν τουρίστες| Καταγγελίες ταξιτζήδων Χανίων

  1. ΑΚΡΙΒΩΣ!! Έχουν δίκιο οι οδηγοί των taxi.. Αν η κάθε επιχείρηση υπόσχεται δωρεάν μεταφορές στους πελάτες της, πώς θα τα κονομήσουν οι επαγγελματίες οδηγοί; Πώς θα πάρουν τα 90€ τουλάχιστον για μια μεταφορά στο αεροδρόμιο ξεκινώντας την κούρσα λίγο έξω από τα Χανιά;; Μια κούρσα που στα καύσιμα δεν ξεπερνάει τα 5-6€.. Έχουν ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο οι οδηγοί..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook