Χανιά | Απροστάτευτοι στο έλεος κακοποιών, οι καταστηματάρχες στο Παλιό Λιμάνι

χανιά-απροστάτευτοι-στο-έλεος-κακοπο-169826

DSCN8066Τρομαγμένοι και απροστάτευτοι δηλώνουν στο zarpa.gr oi  καταστηματάρχες στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων καθώς όπως λένε δεν υπάρχει επαρκής φύλαξη από τις Αρχές στη περιοχή και τονίζουν ότι φοβούνται ακόμα και για τη ζωή τους.

DSCN8065

Με αφορμή το περιστατικό βίας που συνέβη προ δύο ημερών νωρίς το πρωί στο παλιό λιμάνι των Χανίων κοντά στο φρούριο Φιρκά, έρχονται στην επιφάνεια οι ανησυχίες των καταστηματαρχών που όπως μας λένε πάντα φοβόντουσαν αφού ανέκαθεν στη περιοχή τα πράγματα ήταν επικίνδυνα κυρίως τις μεταμεσονύχτιες ώρες . Εκείνο, όμως που τονίζουν είναι ότι τουλάχιστον πριν καταργηθούν οι δημοτικοί αστυνόμοι τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα.

Το zarpa.gr συνομίλησε με τους επιχειρηματίες στο Παλιό Λιμάνι, οι οποίοι δήλωσαν ότι πολλές φορές αναγκάζονται οι ίδιοι να κάνουν τους αστυνόμους στη περιοχή καθώς σπάνια υπάρχει περιπολία από αστυνομικούς όπως ούτε και λιμενικούς.

Το θλιβερό λένε είναι ότι, ενώ έχουν κάνει εκκλήσεις για να φυλάγεται το Παλιό Λιμάνι, αυτό δεν έχει γίνει και παίρνουν απαντήσεις όπως ότι δεν υπάρχει ο κατάλληλος αριθμός ώστε να φυλάγεται και να είναι ασφαλής η περιοχή.

DSCN8064

Για την κατάσταση που επικρατεί στο παλιό λιμάνι, μίλησε κι ο κ. Αντώνης Καμηλάκης, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Καταστηματαρχών του Ενετικού Λιμένα Χανίων.

Ο κ. Καμηλάκης τόνισε πως τα πράγματα έχουν ξεφύγει και τίθεται θέμα παιδείας στις μέρες μας, εντοπίζοντας το πρόβλημα κυρίως στην έλλειψη αυτής ως κύριο λόγο που συμβαίνουν παρόμοια περιστατικά βίας. Βεβαίως, όπως είπε κι η μη ύπαρξη αστυνομικών αποτελεί σημαντικό παράγοντα στο συγκεκριμένο κοινωνικό πρόβλημα.

 

zarpa.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook