Χανιά | Αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πλατεία Αγοράς ενάντια στις Αμερικανικές Βάσεις | Photos

χανιά-αντιπολεμική-συγκέντρωση-του-κ-757567

Σε ξεσηκωμό ενάντια στις Αμερικανο-νατοϊκές Βάσεις κάλεσε τον λαό το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και γραμματέας Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, Σάββας Βασιλειάδης που ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην αντιπολεμική συγκέντρωση το απόγευμα της Τρίτης στην πλατεία Αγοράς, στα Χανιά.

«Ο λαός πρέπει να ξεσηκωθεί ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο.  Η πολιτική αυτή έχει τη σφραγίδα σύσσωμης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έχει γίνει ο καλύτερος υπηρέτης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Για τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικεί μερίδιο απ’ την “πίτα” των αγορών, των δρόμων ενέργειας, των πρώτων υλών, εμπλέκει τη χώρα και τον ελληνικό λαό στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς, που οξύνονται, κυρίως ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και Ρωσία, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς» ανέφερε, το σχετικό κάλεσμα. 

«Ο Π. Καμμένος μάλιστα ήρθε κρυφά στα Χανιά προκειμένου να γιορτάσει προκλητικά μαζί με τον Αμερικανό πρέσβη τις επεμβάσεις, τις στρατιωτικές υποδομές που παίζουν ρόλο κλειδί στους πολέμους που εξαπολύουν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στη περιοχή. Αφορμή ήταν τα 10 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ). Χαρακτηριστικά ο Τζ. Πάιατ τόνισε πως το ΚΕΝΑΠ είναι μια από τις πλέον σημαντικές και ουσιώδης στρατιωτικές εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ λόγω της γεωστρατηγικής θέσης του. ενώ ο Π. Καμμένος επανέλαβε τα περί γεωπολιτικής ανόδου, ασφάλειας και σταθερότητας που εξασφαλίζει η συμμαχία με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Αυτοί που αιματοκυλούν τους λαούς για τα συμφέροντα των μονοπολίων να ξέρουν πως είναι ανεπιθύμητοι στο Χανιώτικο λαό, όπως και οι βάσεις τους» συνέχιζε.

Σημειώνεται ότι παράλληλα με τα Χανιά, μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση έγινε την ίδια ώρα στην Πλατεία Συντάγματος.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook