Χανιά | Αγρότες απέκλεισαν εφορία και εθνική οδό

χανιά-αγρότες-απέκλεισαν-εφορία-και-ε-102164

agroΓια δεύτερη ημέρα αγρότες μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Ενότητα» απέκλεισαν την εφορία Χανίων ενώ αγρότες μέλη της «Ενωτικής Ομοσπονδίας» και κτηνοτρόφοι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Χανίων-Ρεθύμνου.

Οι αγρότες της «Ενότητας» συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί έξω από την Εφορία Χανίων η οποία δεν λειτούργησε. Σύμφωνα με το μέλος του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ Γιώργο Γωνιωτάκη, «το βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι η απόσυρση από την κυβέρνηση του νόμου για τη φορολόγηση των αγροτών».

Οι αγρότες από την «Ενωτική Ομοσπονδία», παρά τη βροχή συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στη θέση Μεγάλα Χωράφια, κλείνοντας συμβολικά για 10 λεπτά ανά ώρα την εθνική οδό Χανίων- Ρεθύμνου.

«Οι αγρότες θα παραμείνουν στα αγροτικά μπλόκα μέχρις ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Είναι δίκαια αιτήματα επιβίωσης του αγροτικού πληθυσμού», δήλωσε ο πρόεδρος της «Ενωτικής Ομοσπονδίας», Σοφοκλής Τσουρουνάκης.

Στο σημείο της συγκέντρωσης οι αγρότες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο άναψαν φωτιά ενώ έστησαν και κιόσκι προκειμένου να προστατεύονται από τη βροχή και το κρύο. Σε κοντινό σημείο βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις.

Πηγή: enikos.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook