Χανιά | «Αγροτικός Αύγουστος» στη Δυτική Τάφρο | Δείτε photos από τα εγκαίνια

χανιά-αγροτικός-αύγουστος-στη-δυτι-82257

agrotaug8Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή ο «Αγροτικός Αύγουστος» στα Χανιά, παρουσία των θρησκευτικών και πολιτικών αρχών του τόπου αλλά και ισχυρής αστυνομικής δύναμης υπό το φόβο επεισοδίων, αφού στον ίδιο χώρο πραγματοποιούσε παράσταση διαμαρτυρίας η Δημοκρατική Πατριωτική Κίνηση Χανίων (ΔΗΠΑΚ). 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτο επίκεντρο «Τα Κρητικά Πιστοποιημένα και Τυποποιημένα Ποιοτικά Προϊόντα – τα Βιολογικά προϊόντα, τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και τα προϊόντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης».

Την εκδήλωση «άνοιξε» το καλωσόρισμα του δημάρχου Χανίων.

agrotaug9Ο κ. Σκουλάκης, αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στη μεγάλη συμμετοχή των εκθετών, που φέτος, όπως είπε, ξεπερνούν τους 100 αλλά και στο πώς ο πρωτογενής μας τομέας «αντιστέκεται» στην κρίση:

«Είναι μια γιορτή της Κρητικής γης, ένα φεστιβάλ γεύσεων, που στέλνει το μήνυμα ότι τα προϊόντα της Κρητικής γης αντιστέκονται στην κρίση, ότι η ελληνική Περιφέρεια μπορεί, έχει τη θέληση και τις δυνατότητες για ανάπτυξη και πρόοδο», είπε χαρακτηριστικά.

agrotaug.episimoiΩστόσο, ο δήμαρχος Χανίων, δεν έκανε καμία αναφορά, στην παρουσία της έκθεσης στο Μόναχο της Γερμανίας, κάτι που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στους παρευρισκόμενους που ήλπιζαν να ακούσουν τις εντυπώσεις από την πρώτη αυτή απόπειρα της διοργάνωσης να βγει εκτός συνόρων, κάτι που άλλωστε είχε διαφημιστεί πολύ έντονα, το διάστημα που προηγήθηκε.  

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΧ , Γιώργος Τραχαλάκης.

Στη συνέχεια, την έκθεση «άνοιξε» ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

agrotaug2Μίλησε για την «συντονισμένη και συστηματική» προσπάθεια της Περιφέρειας Κρήτης για την τόνωση της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων, με τη διαρκή παρουσία σε εκθέσεις του εξωτερικού, όπως και για τα βήματα που έχουν γίνει για την διασύνδεση πρωτογενούς τομέα – τουρισμού, μέσα από την πιστοποίηση και την τυποποίηση των κρητικών ποιοτικών προϊόντων. Μάλιστα, «αποκάλυψε» ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα ανακηρύξει το 2014 σε «έτος κρητικής διατροφής». 

agraug12Στα εγκαίνια παρευρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καλογερής και περιφερειακοί σύμβουλοι. Οι αντιδήμαρχοι κύριοι Κεμεσίδης, Λειψάκης, Πρωτοπαπαδάκης και Ξυνίδης και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Από τους τέσσερις Χανιώτες βουλευτές, παρών ήταν ο κ. Μανούσος Βολουδάκης.

Επίσης, έντονο ήταν το στοιχείο των Κρητών ομογενών που βρίσκονται στα Χανιά για το παγκόσμιο συνέδριο Κρητών.

agrotaug3Μέχρι την άλλη Κυριακή η έκθεση

Οι Χανιώτες αλλά και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση έως και την ερχόμενη Κυριακή, 4 Αυγούστου.

Οι πρώτοι επισκέπτες, έμειναν ενθουσιασμένοι από τα προϊόντα και τα τοπικά εδέσματα που δοκίμασαν.

agrotaug10Περίπτερα έχουν και επιστημονικοί φορείς και ιδρύματα της πόλης όπως το ΜΑΙΧ και το Ινστιτούτο Υποτροπικών Φυτών και Ελαίας αλλά και υπηρεσίες του Δήμου, όπως η ΔΕΔΙΣΑ.

agrotaug.plithosΩστόσο, την τιμητική τους είχαν οι σφακιανές πίτες, τα καλιτσούνια κάθε είδους, τα τυριά, τα καπνιστά αλλαντικά, τα παξιμάδια αλλά και τα παραδοσιακά αποστάγματα, η τσικουδιά και το ρακόμελο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook