Χανιά | Έτσι θα γίνει η Αποκορώνου μετά την ανάπλαση | Photos

χανιά-έτσι-θα-γίνει-η-αποκορώνου-μετά-301893

Σε εξέλιξη είναι από την αρχή της εβδομάδας, τα έργα ανάπλασης και διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων, στις οδούς Αποκορώνου, Περίδου και Πλατεία Κολοκοτρώνη που υλοποιούνται με πόρους από το «Πράσινο Ταμείο». Ενημέρωση για τις λεπτομέρειες του έργου, έγινε χθες στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων, από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Μανώλη Κεμεσίδη και τον προϊστάμενο των υπηρεσιών πρασίνου.

apokoronou1Το σχέδιο των εργασιών, προβλέπει διαπλάτυνση του πεζοδρομίου ανά 2,5 μέτρα, από κάθε πλευρά στην οδό Αποκορώνου. Σημειώνεται, ότι από το υπάρχον πεζοδρόμιο που έχει πλάτος μεγαλύτερο από 4 μέτρα, μόνο 80 εκατοστά ανήκουν στον Δήμο ενώ το υπόλοιπο είναι ιδιοκτησία των καταστηματαρχών.

peridou_apokoronou001Για τη διαπλάτυνση, θα χρειαστεί να απομακρυνθούν 13 δέντρα, 7 από τα οποία είναι υγιή και θα μεταφυτευθούν. Συνολικά στην Αποκορώνου θα φυτευθούν περίπου 30 δέντρα και από τις δύο πλευρές, 6-8 ακόμα στην Κολοκοτρώνη και πέντε στην Περίδου. Στην Περίδου, θα πεζοδρόμια θα μεγαλώσουν κατά 1,97 μ. ενώ στην πλατεία Κολοκοτρώνη κατά 2,45 μ., μόνο από τη μία πλευρά (απέναντι από τη νησίδα).

kolokotroni1Τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε περίπου ένα τρίμηνο, αναλόγως με το πόσες μέρες η κακοκαιρία δεν θα επιτρέψει τη συνέχιση των εργασιών.

apokoronou2Οι παρατάξεις της μειοψηφίας ενέκριναν το σχέδιο, με εξαίρεση τους Παπαντωνάκη και Ρίζο που ψήφισαν «λευκό». Ωστόσο, ακούστηκαν πολλές ενστάσεις για το μεγάλο «στένεμα» των δρόμων που εκτιμήθηκε ότι θα δημιουργήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο αλλά και για τις θέσεις στάθμευσης που θα «χαθούν.

zarpanews.gr

8 thoughts on “Χανιά | Έτσι θα γίνει η Αποκορώνου μετά την ανάπλαση | Photos

  1. Οι «τζιπακηδες» και «μερσεντακηδες» διαμαρτυρονται παλι;;;;Ο Θεός (ή η φυση) σας εδωσε δυο που τα λενε πόδια!!! Χρησιμοποιήστε τα!!!Ζώα!!!Που θελετε να παρκαρετε εξω απο το μαγαζι μην κανετε δυο βηματα!!!Μη σωσετε να βρείτε παρκιν!!!!Ευγε για τα πεζοδρομια που με ενα καροτσι και τα μωρα δεν μπορείς να κουνήσεις!!!(Μονο μην βαλουν την πραματια τους η μαγαζατορες…)

  2. 4+2.5m…? sta pezodromia pano 8a diploparkaroun….na to 8imaste…
    parola afta san epagelmatias odhgos kai egw gnomi mou einai na mpi apagorevete stash sta8mefsi apo tin mia plevra apo tin ali plevra mia sira sta8memshs …
    kai apo tin merigia pou apagorevete me esoxh gia tin stash tou leforiou… kai provlepsi kai gia ta fortiga ta proina gia fortoekfortosh ews 15min mono gia ta magazia… pistevo den eimai paralogos…. des p.x stama8oudakh sto re8hmno

    1. Το Ρεθυμνο δυστυχως εδω και χρόνια μας εχει βαλει τα γυαλια!!!Τι κι αν παραπονιότανε οι 4 επι 4 βοσκοι ότι δεν θα εχουν που να αφηνουν τα αγροτικα τους;;;;Ο δημαρχος μπορεί να εχει κανει αλλες λαδιες μα στο συγκεκριμενο ζητημα ήτανε «παλικαρι» Οχι σαν τους γλυμιτζουρες τους δικους μας που γλύφουν τους «αυτοκινητακηδες» για να μην χασουν τους ψήφους ή τη «βολή» τους…

  3. Αν δεν μπούν πασαλάκια ή καγκελάκια στις άκρες των πεζοδρομίων,θα ανέβουν επάνω όλα τα δίκυκλα και τα αυτ/τα των…πελατών!

  4. Κατι σαν την αναπλαση της γνωστης οδου Αγ Σοφιας στη Θεσσαλονικη μου κανει.
    Ποροι απ το Πρασινο Ταμειο και πουθενα ΠΡΑΣΙΝΟ τελικά. Μια ερημοποιηση και όλα στο ελεος του τσιμεντου και των πλακιδιων. Αντε και μετρημενα καποια δεντρακια που θα τα κλαδευουν καθε μηνα γιατι θα εμποδιζουν …

  5. Οι μεγαλοι εχθροι των δεντρων δεν είναι οι οδηγοι αλλα οι ιδιοι οι καταστηματαρχες,Θυμαμαι περιπτωση καταστηματαρχη στη χατζημιχαλη γιανναρη ο οποιος και θεωρουσε ότι μια νερατζια μπροστα από τη βιτρινα του του εκοβε την κινηση.
    Της εριχνε κάθε μερα lannet λοιπον μεχρι που την ξερανε και φροντισε ταχιστα να ξεριζωθει ο κορμος και τελικα να τσιμεντωθει η βαση της.
    Αν υπαρχει ακομη η συγκεκριμενη νοοτροπια (που υπαρχει) τα δεντρα δεν εχουν μελλον.
    Θα πρεπει να βρεθει μια φορμουλα που οι μαγαζατορες να είναι συνυπευθυνοι για τα δεντρα και αν αυτά ξεραθουν να αντικαθιστανται παραυτα.
    Αλλιως ας ξεχασουμε την πρασινη πολη…..

  6. Δηλαδή ευτύχως που για εμάς τους πεζούς η καφετέρια και η παρακείμενη χασαποταβέρνα θα τοποθετήσουν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα προς όφελος… των πεζών.

  7. φροντιστε ζωα να μην αφήσετε δεντρο για δεντρο στην πολη μας!!

    ηλιθιοι!!

    κάθε χρονο «κλαδευετε» 5-6 δεντρα από τη ριζα!! ΖΩΑ!!!

    όταν μετα ζεστενεστε σας φταιει η κλιματικη αλλαγη!! ΟΥΣΤ!! ΖΩΑ!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook