Χανιά | Ένα βήμα πιο κοντά για την στέγαση των Ρομά | Σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια

χανιά-ένα-βήμα-πιο-κοντά-για-την-στέγα-688152

Έτοιμη να χρηματοδοτήσει την στέγαση των Ρομά Χανίων είναι η κυβέρνηση, όπως αναφέρει έγγραφο-απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου για το θέμα.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων με τον Σύλλογο Ελλήνων ΡΟΜ Ν. Χανίων «Η Αναγέννηση», συζητήθηκε η μόνιμη στέγαση των Χανιωτών Ρομά και αναδείχτηκε η ανάγκη να εξευρεθούν οι πιθανοί χώροι που θα εξυπηρετήσουν τη μόνιμη αυτή εγκατάσταση, σε συνεργασία και με τους Δήμους του νομού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι οι Ρομά που ζουν στα Χανιά είναι Χανιώτες συμπολίτες μας, εδώ και 25-30 χρόνια δραστηριοπιούνται στην πόλη, ενώ πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην συνεργασία με τους δήμους για να βρεθεί ο χώρος.

Από μεριάς τους οι Χανιώτες Ρομά εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για την συνεννόηση που υπάρχει μεταξύ του Συλλόγου και της Αντιπεριφέρειας, ενώ ο Γραμματέας του Συλλόγου Κωνσταντίνος Τσέλιος εξέφρασε τον προβληματισμό του για την περαιτέρω συνεργασία που πρέπει να υπάρξει και με τους Δήμους, ώστε να δρομολογηθεί το έργο εγκαίρως.

Μάλιστα ο ίδιος δήλωσε ότι πρέπει οι αποφάσεις που παίρνονται να μείνουν μακριά από την λογική γκετοποίησης της φυλής εντός των πόλεων, καθώς σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο, θα προσφύγουν στα ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα για να διασφαλιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν για το θέμα, από τις περαιτέρω ενέργειες…

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Ένα βήμα πιο κοντά για την στέγαση των Ρομά | Σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook