Χανιά | Έβαλαν… ρεσεψιόν στον ΟΑΕΔ! Περνάς από «υποδοχή» για να πάρεις χαρτάκι

χανιά-έβαλαν-ρεσεψιόν-στον-οαεδ-περ-422153

Από την «Υπηρεσία Υποδοχής» θα πρέπει να περνούν για να πάρουν χαρτάκι προτεραιότητας οι πολίτες που επιθυμούν οποιαδήποτε συναλλαγή με τον ΟΑΕΔ στα Χανιά. Στόχος του νέου συστήματος -που ήδη ξεκίνησε να εφαρμόζεται- είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των ανέργων και ταυτόχρονα η μείωση των ουρών στα «γκισέ». Ανάλογες υπηρεσίες λειτουργούν σε 31 υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα και -όπως λέει στο zarpanews.gr, ο προϊστάμενος των Χανίων, κ. Γιάννης Μιχελάκης- εντάσσονται στον συνολικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης για εκσυγχρονισμό και αναδιοργάνωση του οργανισμού.

«Τέλος» το μηχάνημα με τα χαρτάκια

Έτσι, αντί για το μηχάνημα, πλέον ο πολίτης προμηθεύεται τον αριθμό προτεραιότητας αποκλειστικά και μόνο από τον υπάλληλο στην ρεσεψιόν που έχει διαμορφωθεί δεξιά της εισόδου. Στόχος είναι να ενημερώνεται εκεί για τα δικαιολογητικά και τις ενέργειες που απαιτούνται για την συναλλαγή του και να μην περιμένει άσκοπα στην ουρά.

«Αποφασίστηκε από τον ΟΑΕΔ κεντρικά, για να μειωθούν οι ουρές και να εξυπηρετείται ο κόσμος πιο γρήγορα. Πολλές φορές έρχεται κάποιος και περιμένει δύο ώρες άσκοπα, ενώ δεν έχει όλα τα δικαιολογητικά. Αυτό θέλουμε να αντιμετωπίσουμε. Παράλληλα, θέλουμε ο κόσμος να περιμένει στον χώρο της υποδοχής και όχι μέσα στην αίθουσα, γιατί πολλές φορές δημιουργούνται εντάσεις και εκνευρισμοί και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους», εξηγεί στο zarpanews.gr ο κ. Μιχελάκης.

Τονίζει δε ότι το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί και τον χειμώνα, παρά την αυξημένη κίνηση των επόμενων μηνών, με τις απολύσεις των εργαζομένων στον τουρισμό.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook