Χάος στη Βουλή για τον Μπαλτάκο: Επιστρέφει η θεωρία των δύο άκρων

χάος-στη-βουλή-για-τον-μπαλτάκο-επιστρ-136350

baltakos-takis-660-eurokinissiΣυνεχίστηκε η αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους στη Βουλή για το θέμα που προέκυψε από την Τετάρτη με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο και την υποκλαπείσα συνομιλία του με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Η Νέα Δημοκρατία είναι εμφανές ότι επιχειρεί να κλείσει το θέμα όσο πιο γρήγορα γίνεται και να αποδομήσει τον τέως γενικό γραμματέα. Για το λόγο αυτό η Σοφία Βούλτεψη ανέφερε στη Βουλή ότι «πρέπει να αντιμετωπιστεί η κίνηση Μπαλτάκου ως ανοησία και ατομική ευθύνη» και πως αν σκοπός είναι να χτυπηθεί η ΝΔ, θα είναι το τελευταίο καίριο πλήγμα στη δημοκρατία». Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος επιτέθηκε εκ νέου και στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας «Πρώτα υιοθετείτε τα επιχειρήματα της Χρυσής Αυγής και τώρα του κ. Μπαλτάκου. Μπράβο σας, προχωράτε πολύ καλά».

Από την πλευρά τού ΠΑΣΟΚ, ο Πάρις Κουκουλόπουλος τόνισε ότι το κόμμα του στηρίζει μεν την κυβέρνηση, αλλά τίθενται ζητήματα λειτουργίας της. «Η ΝΔ πρέπει να καταλάβει τι της συνέβη χθες. Αν δεν καταλάβατε, η θεωρία των δύο άκρων, που επενδύσατε εδώ και καιρό, δεν υπάρχει. Το άκρο είναι ένα. Η βία και ο φασισμός, γι αυτό και ό,τι σηματοδοτεί ακροδεξιές συμπεριφορές πρέπει να αποκοπεί» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Κουκουλόπουλος επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον να ξεκαθαρίσει αν θέλει να παραιτηθούν οι δύο οι υπουργοί ή όλη η κυβέρνηση, καθώς και αν υιοθετεί τις απόψεις της Χρυσής Αυγής για το βίντεο, την ίδια ώρα, όπως είπε, που υπερψηφίζει την άρση ασυλίας βουλευτών της.

Επίθεση, όμως, εξαπέλυσε και κατά της ΔΗΜΑΡ, η οποία «ανακάλυψε μήνες μετά γιατί έφυγε από την κυβέρνηση, και ήταν λόγω Μπαλτάκου».

Ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Θωμάς Ψύρρας, ανέφερε ότι το κόμμα του ήξερε πολύ καλά, από τον καιρό της τρικομματικής κυβέρνησης, πώς έδρασε ο κ. Μπαλτάκος και στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, και στην ΕΡΤ, και για την απέλαση μεταναστών και υποστήριξε ότι «ένας κύκλος ήθελε να παίξει με τους ακραίους ψηφοφόρους».

Για πολύ μεγάλες ευθύνες της συγκυβέρνησης, αλλά και προσωπικά του πρωθυπουργού, που «τόσο καιρό κρατούσαν σε υπεύθυνη θέση» τον κ. Μπαλτάκο, μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, προκάλεσε αντιδράσεις με τις δηλώσεις του, καθώς, ανέφερε ότι «Δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στο σταυρό αν είναι αλήθεια ή όχι όσα είπε ο κ. Μπαλτάκος! Όμως, μπορώ να πω ότι όσα είπε εκφράζουν και αποτυπώνουν πολιτική στόχευση». Σημείωσε επίσης «Δεν τολμά να παραιτήσει τον κ. Μπαλτάκο η κυβέρνηση. Στη σημερινή του συνέντευξη λέει ότι «δεν με έδιωξαν, παραιτήθηκα αμέσως. Δεν μίλησα με πρωθυπουργό, αλλά με Σταμάτη και Μπούρα και τους είπα ότι έρχομαι να παραιτηθώ»».

Πέραν αυτών σημείωσε ότι «όταν βγαίνει ο Νο 2 της κυβέρνησης και ισχυρίζεται όσα ισχυρίζεται είναι μείζον πολιτικό θέμα. Δεν είναι πολιτική του θέση. Ο κ. Μπαλτάκος κινείται στο πλαίσιο μιας πολιτικής. Δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στο σταυρό αν είναι αλήθεια ή όχι όσα είπε! Όμως, μπορώ να πω ότι όσα είπε εκφράζουν και αποτυπώνουν πολιτική στόχευση. Έχουν πολιτική σκοπιμότητα και εξυπηρετούν την αυταρχική ακροδεξιά ατζέντα της ΝΔ και αυτή η γραμμή ήταν συνομολογημένη».

Πηγή: iefimerida.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook