«Φρούριο» με τεθωρακισμένα, drones και 5.000 στρατιώτες το Νταβός | Photos

φρούριο-με-τεθωρακισμένα-drones-και-5-000-στρ-322818

Σε πραγματικό φρούριο, υπό το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος, έχει μετατραπεί το Νταβός στην Ελβετία, όπου φιλοξενείται το ετήσιο συνέδριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Τουλάχιστον 5.000 είναι οι στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στο κατάλευκο από το πυκνό χιόνι θέρετρο, ενώ ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ακόμα και τεθωρακισμένα οχήματα βρίσκονται στους δρόμους του Νταβός σε μία προσπάθεια να αποτραπεί επίθεση τζιχαντιστών μετά το μακελειό της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Την στιγμή που περίπου 2.500 συμμετέχοντες και 40 ηγέτες κρατών έχουν φτάσει στην περιοχή για να συμμετάσχουν στο συνέδριο με κεντρικά θέματα την οικονομία, αλλά και την τρομοκρατία που απασχολεί ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα, οι τοπικές αρχές προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα.

Σύμφωνα με την αστυνομία στο καντόνι Γκραουμπούντεν, απειλή αποτελούν οι λεγόμενοι «μοναχικοί λύκοι», για τους οποίους οι τοπικές αρχές υποστηρίζουν ότι έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αποτρέψουν τη φονική δράση τους, παρότι, όπως επισημαίνουν, δεν υπάρχουν ενδείξεις για επικείμενη επίθεση.

Εντούτοις, ανάμεσα στους 5.000 στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί, οι 3.000 είναι αρμόδιοι για την ασφάλεια των προσκεκλημένων, ενώ η δύναμή τους ενισχύεται και από άνδρες των τοπικών αρχών.

Εν τω μεταξύ, τα μέτρα ασφαλείας δεν περιορίζονται μόνο στην ξηρά, αλλά επεκτείνονται και στον αέρα, όπου ισχύει «no-fly zone», με τις δυνάμεις ασφαλείας να προστατεύουν τους συμμετέχοντες στο οικονομικό φόρουμ κατά την άφιξή τους αεροπορικώς.

Για το λόγο αυτό, μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που οι προσκεκλημένοι περνούν από έλεγχο στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του καντονιού Ντούμπεντορφ και όχι στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης, ενώ από το καντόνι της Ζυρίχης μεταφέρονται με ελικόπτερο στο Νταβός.

Την ίδια ώρα, μέλη της ελβετικής αστυνομίας ακροβολίζονται στις οροφές ξενοδοχείων κοντά στο συνεδριακό κέντρο που πραγματοποιείται το φόρουμ, έξω από το οποίο έχει υψωθεί προστατευτικός φράχτης μήκους 42 χλμ.

Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας δε θα μπορούσαν να μην ενισχύονται και από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία εμφανίστηκαν στον ουρανό του Νταβός να περιπολούν από ψηλά την περιοχή.

Μόλις δε, ένα drone έγινε αντιληπτό από δημοσιογράφο που παρακολουθεί τις εργασίες του φόρουμ και στη συνέχεια ανήρτησε τη σχετική εικόνα στο Διαδίκτυο, η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε την παρουσία μη επανδρωμένων αεροσκαφών, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τη χρήση του.

Παρότι δεν ξεκαθαρίζεται αν χρησιμοποιούνται για λόγους ασφαλείας, τα drones αναπτύχθηκαν μόλις λίγες ημέρες αφού ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας ανακοίνωσε πως θα ληφθούν ισχυρά μέτρα για την προστασία από τρομοκρατικές επιθέσεις, έπειτα από το αιματοκύλισμα του Παρισιού.

«Οι επιθέσεις στο Παρίσι του περασμένου Νοεμβρίου αποτελούν μία νέα απειλή για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και απαιτούν νέα μέτρα», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας, Γουόλτερ Σλέγκελ, ο οποίος είναι αρμόδιος για την ασφάλεια του οικονομικού συνεδρίου.

d1

2

3

4

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook