Υψηλοί τόνοι στην Επιτροπή της Βουλής: Εγκρίθηκε στις επιτροπές το νομοσχέδιο

υψηλοί-τόνοι-στην-επιτροπή-της-βουλής-270506

Αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις υπήρξαν μεταξύ των βουλευτών στην συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο με το δεύτερο πακέτο μέτρων. Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του υπουργού δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλου αλλά και τα όσα είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία διαφώνησε με το δεύτερο πακέτο μέτρων και έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές το νομοσχέδιο

Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε από τις τέσσερις κοινοβουλευτικές επιτροπές το νομοσχέδιο για τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4334/2015. Το νομοσχέδιο, το οποίο αποτελεί την δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων μέτρων της Συμφωνίας στην Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, εγκρίθηκε με την θετική γνώμη των κομμάτων της συγκυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ) της ΝΔ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ. Κατά τάσσονται η ΧΑ και το ΚΚΕ.

Δείτε με χρονική σειρά τις τοποθετήσεις στη Βουλή:

-Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο κατεπείγον χαρακτήρας του νομοσχεδίου για το δεύτερο πακέτο μέτρων με τα προαπαιτούμενα. Υπέρ τάχθηκαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, και ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισαν ΧΑ και ΚΚΕ.

-Ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι πρέπει να ψηφιστεί σήμερα το δεύτερο πακέτο μέτρων ώστε να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση από την ερχόμενη Παρασκευή και να έχει ολοκληρωθεί -με την ψήφιση της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους εταίρους- έως τις 20 Αυγούστου.

-Εξηγώντας τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος ο Ευ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι η λέξη αγρότες δεν υπήρχε στα προαπαιτούμενα, ενώ τόνισε πως οι θεσμοί είπαν ότι το θέμα των πρόωρων συντάξεων θα πάει μετά τη συμφωνία.

-Το σοβαρό ηθικό δίλημμα, από τη μία να προτείνει την ψήφιση ενός νόμου, ορισμένες ρυθμίσεις του οποίου τον βρίσκουν αντίθετο, και από την άλλη αν δεν το κάνει η χώρα θα βρεθεί ενώπιον της άτακτης χρεοκοπίας, έθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

-Ο Ανδρέας Λοβέρδος υπενθύμισε με έντονους τόνους πως ο Νίκος Παρασκευόπουλος διαφωνούσε μέχρι πρότινος με τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

-Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι «ούτε ο Βενιζέλος ούτε ο Σαμαράς έφεραν μνημόνιο σαν της Αριστεράς», ενώ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, είπε πως «αν δεν πιστεύτε στο πρόγραμμα που φέρνετε, παρατηθείτε και φύγετε».

– Για δημοσιονομικό και πολιτικό κατήφορο έκανε λόγο η Ραχήλ Μακρή, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν πρόκειται να στηρίξει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

– Ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και την Θεανώ Φωτίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

– Αρνητικοί απέναντι και στο δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα εμφανίστηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Κοδέλας και Θανάσης Πετράκος.

Αντιπαράθεση υπήρξε σε επίπεδο εισηγητών για το νομοσχέδιο και παρέμβαση κατ’ εξαίρεση του προέδρου της Ολομελείας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

«Απαιτούσα από τον πολιτικό μου χώρο να έχει εναλλακτικό σχέδιο και να μην εκβιάζεται» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Κώτσιας, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχουν μονόδρομοι για έναν λαό που υπερασπίζεται τη ζωή του».

Να λύσει το ζήτημα της πλειοψηφίας της, κάλεσε την κυβέρνησηο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης,επισημαίνοντας το «τεράστιο πολιτικό πρόβλημα» του κυβερνώντος κόμματος και την παγκόσμια παραδοξότητα να στηρίζεται μια κυβέρνηση στις ψήφους της αντιπολίτευσης.

real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook