Υπέγραψαν τη σύμβαση για τη χρηματοδότηση του Επιχειρηματικού Πάρκου Χανίων

υπέγραψαν-τη-σύμβαση-για-τη-χρηματοδό-223000

???????????????????????????????Πραγματικότητα θα είναι το 2018 το Επιχειρηματικό Πάρκο των Χανίων, ευελπιστώντας πως με την λειτουργία του θα δοθεί μια σημαντική αναπτυξιακή πνοή για την τοπική οικονομία.

???????????????????????????????Η υπογραφή της σύμβασης για την χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία του Υπουργού  Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη και του ειδικού γραμματέα ΣΔΙΤκαι προέδρου του Επενδυτικού Συμβουλίου “Jessica” Νίκου Μαντζούφα.

???????????????????????????????Το Επιχειρηματικό Πάρκο Χανίων θα γίνει μια πραγματικότητα με χρηματοδότηση με το ποσό των 4.750.000 ευρώ από το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης μέσω του προγράμματος «Jessica» αλλά και χάρη στην σημαντική συμβολή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων και της Παγκρήτιας Τράπεζας με το ποσό από την κάθε μια των 2.100.000 ευρώ.

???????????????????????????????Αξίζει να σημειωθεί πως ο συνολικός προϋπολογισμός σε ότι αφορά την πρώτη φάση της επένδυσης θα αγγίξει τα 14 εκατ. ευρώ, ενώ το οικόπεδο που βρίσκεται σε περιοχή της Μαλάξας στα Κεραμειά και έχει έκταση 514 στρ.

Επίσης το ποσό των 2 εκατ. ευρώ  έβαλε και η Επιχειρηματικό Πάρκο Α.Ε.

???????????????????????????????Όπως είπε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σταθάκης χαρακτήρισε πολύ μεγάλο βήμα την υπογραφή της σύμβασης και «ελπίζουμε βγαίνοντας από την ύφεση το Επιχειρηματικό Πάρκο να γίνει ένα εργαλείο που όλος ο τόπος επιθυμεί συγκεντρώνοντας νέες δυναμικές επιχειρήσεις.»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Συνεταιριστική Τράπεζας Χανίων κ. Μιχάλης Μαρακάκης και επίσης πρόεδρος της εταιρείας Επιχειρηματικό Πάρκο Χανίων Α.Ε. είπε η υπογραφή της σύμβασης αφορά ένα έργο πνοής για την επιχειρηματικότητα του νομού που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομία.

???????????????????????????????Ο κ. Μαρακάκης τόνισε πως κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευή του θα δημιουργηθούν 6.500 θέσεις εργασίας ενώ για τη λειτουργία του πάρκου θα χρειαστούν 147 εργαζόμενοι.

Το Επιχειρηματικό Πάρκο των Χανίων θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 200 επιχειρήσεις.

epixeirimat8iko parkoΚατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης το παρόν έδωσαν εκτός από τον κ. Σταθάκη, ο ειδικός γραμματέας  ΣΔΙΤ και προέδρος του Επενδυτικού Συμβουλίου “Jessica” Νίκος Μαντζούφας, ο αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, Νίκος Μυρτάκης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Γιάννης Μαργαρώνης, ο περιφερειάρχης Κρητης Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

zarpa.gr

One thought on “Υπέγραψαν τη σύμβαση για τη χρηματοδότηση του Επιχειρηματικού Πάρκου Χανίων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook