» Τσούζουν» τα φοιτητικά ενοίκια στα Χανιά | Δείτε αναλυτικά τις τιμές

τσούζουν-τα-φοιτητικά-ενοίκια-στα-χ-418627

Πρώτα στη λίστα της ακρίβειας στη φοιτητική στέγη φιγουράρουν τα Χανιά, αφού σύμφωνα με τους κτηματομεσίτες, το τετραγωνικό φτάνει τα 6,5 ευρώ και ο μέσος όρος του ενοικίου ανέρχεται στα 390 ευρώ!

Όπως εξήγησε στο zarpanews.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Χανίων, Λουκία Καλλιγιάννη, αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει μεγάλη ζήτηση και χαμηλή προσφορά σε σπίτια. ( Δείτε εδώ )

Επιπλέον, οι τσουχτερές τιμές οφείλονται και στο γεγονός ότι τα ακριβά σπίτια βρίσκονται πολύ κοντά στο κέντρο και σε περιοχές όπου οι φοιτητές μπορούν να εξυπηρετούνται εύκολα στην καθημερινότητά τους, έχοντας κοντά τους δηλαδή, φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, φούρνους κλπ.

Τσιμπημένες τιμές θα βρει κανείς όπως είναι φυσικό και στα σπίτια καινούριας κατασκευής, τουλάχιστον πενταετίας.

Μάλιστα, η περιοχή των Δικαστηρίων είναι η πιο ακριβή περιοχή στα Χανιά, πολύ περισσότερο και από τη Χαλέπα, γιατί είναι περιοχή που ανήκει στην α’ ζώνη και βρίσκεται πλησίον του κέντρου της πόλης, με τα ενοίκια στα μικρότερα σπίτια να ξεκινούν από 280 ευρώ και να ανεβαίνουν ανάλογα με τα τετραγωνικά.

Στο μεταξύ, η ιστοσελίδα Spitogatos.gr, αξιοποιώντας την τεράστια βάση δεδομένων που διαθέτει για το ελληνικό real estate, πραγματοποίησε έρευνα σχετικά με τις φοιτητικές κατοικίες προς ενοικίαση στην Ελλάδα. Δείτε αναλυτικά τις τιμές των φοιτητικών ενοικίων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας στους παρακάτω πίνακες:

pinakas4

pinakas-enoikia1

pinakas2

pinakas3

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook