Το School Space του 2ου Γυμνασίου Χανίων στο Athens Mini Maker Faire | Photos

το-school-space-του-2ου-γυμνασίου-χανίων-στο-athens-mini-maker-faire-phot-533453

Το School Space, το μαθητικό hacker space του 2ου Γυμνασίου Χανίων, ασχολείται με δημιουργικές κατασκευές και επικεντρώνεται κυρίως σε ηλεκτρονικά και προγραμματισμό.

Στα πλαίσια των φετινών του δημιουργιών, μια ομάδα παιδιών κατασκεύασε το σύστημα Laser Chat: Πρόκειται για μια ηλεκτρονική κατασκευή σε δύο μέρη που επιτρέπει την επικοινωνία μέσω κειμένου από ένα σημείο σε ένα άλλο χρησιμοποιώντας μια ακτίνα Laser! Αξιοσημείωτο είναι ότι το κείμενο μπορεί να μεταφερθεί σε αρκετές δεκάδες μέτρα, χωρίς πρόβλημα και διαμέσου του αέρα, χωρίς να παρεμβάλλεται οπτική ίνα όπως γίνεται συνήθως.

Ο πομπός της κατασκευής χρησιμοποιεί το πληκτρολόγιο ενός υπολογιστή για την αποστολή των μηνυμάτων ενώ ο δέκτης είναι εντελώς αυτόνομος και διαθέτει δική του οθόνη.

Το παραπάνω έργο παρουσιάστηκε μαζί με άλλα στην έκθεση μαθητικής δημιουργίας στα Χανιά, αλλά ταυτόχρονα επιλέχθηκε να μας εκπροσωπήσει και στο Athens Mini Maker Faire.

Τα Maker Faires είναι διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο όπου μαζεύονται δημιουργοί διάφορων ειδών για να ανταλλάξουν ιδέες και εντυπώσεις αλλά και για να δείξουν σε ευρύτερο κοινό το έργο τους.

Για το σκοπό της έκθεσης, οι μαθητές Ευτύχης Γιακουμάκης, Νίκος Γκιομάκης και Γιώργος Παπαδάκης μετέβησαν στην Αθήνα (με σημαντική έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από την ΑΝΕΚ) με συνοδό τον υπεύθυνο καθηγητή του School Space Μανώλη Κιαγιά. Στην έκθεση επίσης παρουσιάστηκε και το Enigma Project το οποίο θυμίζουμε είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα και στο μεγαλύτερο Maker Faire της Ευρώπης, στη Ρώμη, πέρυσι.Στην έκθεση οι μαθητές παρουσίασαν το έργο τους στο κοινό και είδαν πλήθος από κατασκευές, γεμίζοντας με ιδέες για τις επόμενες δημιουργίες τους!

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook