Το θερμόμετρο χτυπάει… κόκκινο

το-θερμόμετρο-χτυπάει-κόκκινο-81788

kairos kausonasΚόκκινο θα χτυπήσει σήμερα ο υδράργυρος με τη θερμοκρασία να αγγίζει ακόμα και τους 37 βαθμούς Κελσίου ενώ ζέστη και ηλιοφάνεια θα επικρατεί σε όλη τη χώρα. Αυξημένο αναμένεται να είναι κατά τόπους το αίσθημα δυσφορίας.

Πιο αναλυτικά:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 35 στην Κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 37 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα νοτιοανατολικά πελάγη σχεδόν θυελλώδεις. Μέτριοι δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Καλό και ζεστό καιρό, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 36 βαθμούς Κελσίου με τις μέγιστες στα βόρεια και ανατολικά να είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι. Λίγες νεφώσεις και αρκετή ζέστη, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα του Ιονίου, την Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία,την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά.Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα την ημέρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στην Κρήτη έως 32 βαθμούς.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook