Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης με το Επιμελητήριο Χανίων στην έκθεση Wine and Gourmet

το-επιμελητήριο-ρεθύμνης-με-το-επιμελ-357888

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης μαζί με το Επιμελητήριο Χανίων, συμμετέχουν στην διεθνή έκθεση Wine and Gourmet Απρίλιος 2016 που ξεκίνησε χθες στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης Γεώργιο Γιακουμάκη, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο δεδομένου ότι πρόκειται για μια αναδυόμενη αγορά 130.000.000 κατοίκων.

Το κρασί και τα Gourmet προϊόντα παρουσιάζονται για έβδομη χρονιά στην έκθεση από χθες έως και αύριο 15 του μήνα στο Τόκιο και συγκεκριμένα στο Tokyo Big Sight Εκθεσιακό Κέντρο. Από τα περίπτερα των εκθετών, αναμένεται σύμφωνα με τους διοργανωτές να περάσουν περισσότεροι από 75.000 επισκέπτες, όλοι τους προερχόμενοι από τους τομείς του τουρισμού, του χονδρικού και λιανικού εμπορίου, εισαγωγείς καθώς επίσης και πολλοί επιμελητές ομοειδών εκθέσεων.

Πρόκειται για μία άκρως εξειδικευμένη έκθεση εμπορικού ενδιαφέροντος, η οποία επικεντρώνεται σε κρασί, μπύρα, οινοπνευματώδη ποτά και Gourmet τρόφιμα. Στο πλαίσιο της έκθεσης, διοργανώνονται σεμινάρια, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και συζητήσεις εμπορικού ενδιαφέροντος για διακρατικές συνεργασίες.

Από πλευράς των Ιαπώνων υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα των κρητικών επιχειρήσεων ενώ όπως αναφέρει ο κ. Γιακουμάκης, είναι σημαντική η συνεισφορά του εμπορικού ακόλουθου της Ελλάδας στην Ιαπωνία Διονύση Πρωτόπαπα και του γενικού γραμματέα εμπορικών και οικονομικών υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας μέσω των οποίων υπάρχουν συναντήσεις μελών του Επιμελητηρίου με Ιάπωνες εισαγωγείς προϊόντων.

Στην έκθεση συμμετέχουν 25 ελληνικές εταιρείες στο περίπτερο «Made in Greece, a cluster organized by OECON Group». Επίσης σε ανεξάρτητο περίπτερο συμμετέχει το «Κτήμα Πόρτο Καρράς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook