Το «Αιγαίο» μελετά στην Κρήτη την ποιότητα του θαλάσσιου περιβάλλοντος

το-αιγαίο-μελετά-στην-κρήτη-την-ποιό-146016

aigaio_wkeanografiko3Την ώρα που φουντώνουν οι αντιδράσεις στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές για τον κίνδυνο της τοξικής απειλής στην Μεσόγειο, εξαιτίας της καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας με τη μέθοδο της υδρόλυσης εν πλω, το ΕΛΚΕΘΕ προγραμματίζει ένα ταξίδι περιμετρικά της Κρήτης με το ωκεανογραφικό Αιγαίο, ώστε οι ειδικοί επιστήμονες του να προχωρήσουν σε παρακολούθηση της ποιότητας του θαλάσσιου περιβάλλοντος της ανοικτής θάλασσας.

Το πλοίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες θα βρίσκεται στο Λιμάνι του Ηρακλείου την ερχόμενη Τρίτη 20/5, προκειμένου να φορτωθεί ο εξοπλισμός και αμέσως θα ξεκινήσει το ταξίδι, το οποίο προγραμματίζεται να διαρκέσει μέχρι την Παρασκευη 23/5.

Το ωκεανογραφικό «Αιγαίο» είναι η ναυαρχίδα του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ). Το πλήρωμά του, ναυτικοί και εκλεκτοί επιστήμονες, συμμετέχει σε ειδικές αποστολές, περιβαλλοντικού, πολιτισμικού, αλλά και εθνικού ενδιαφέροντος

Το «ΑΙΓΑΙΟ» ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Χαλκίδας και καθελκύστηκε το Δεκέμβριο του 1985. Το 1996 ξεκίνησε ευρείας κλίμακας μετασκευή, με αύξηση του μήκους στα 61,51 μέτρα, η οποία ολοκληρώθηκε το 1999. Το «ΑΙΓΑΙΟ» είναι εξοπλισμένο με όλα τα τελευταίας τεχνολογίας όργανα και χρησιμοποιείται και από άλλους Ελληνικούς φορείς (ΙΓΜΕ, Υπ. Πολιτισμού, Πανεπιστήμια) ικανοποιώντας ανάγκες εθνικών και διεθνών προγραμμάτων, τόσο στα Ελληνικά χωρικά ύδατα όσο και σε ολόκληρη τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα. Ο χρόνος απασχόλησής του φθάνει ή και ξεπερνά τις διακόσιες πλεύσιμες ημέρες το χρόνο.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook