Τους βασάνισαν γιατί δεν τήρησαν την νηστεία του Ραμαζανιού | Νέες φρικαλεότητες από τους τζιχαντιστές

τους-βασάνισαν-γιατί-δεν-τήρησαν-την-ν-268904

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος υπέβαλαν σε βασανιστήρια τουλάχιστον 94 ανθρώπους, περιλαμβανομένων και 5 εφήβων, με την κατηγορία ότι δεν τήρησαν την νηστεία του Ραμαζανιού, ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα θύματα μαστιγώθηκαν, κρεμάστηκαν από τα χέρια τους, ή τους έβαλαν σε μεταλλικά κλουβιά, σε περιστατικά που καταγράφηκαν από την έναρξη του Ραμαζανιού τον περασμένο μήνα.

Όλα τα θύματα επέζησαν των βασανιστηρίων που πραγματοποιήθηκαν στις επαρχίες Ράκα, Χαλέπι και Ντέιρ αλ Ζορ που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος, ανέφερε το Παρατηρητήριο, επικαλούμενο πηγές του από το δίκτυο επαφών που διατηρεί στο έδαφος των περιοχών.

Οι πέντε έφηβοι ήταν ηλικίας από 13 έως 16 ετών. Έναν από τους νεαρούς τον έβαλαν σε ένα μεταλλικό κουτί και άλλους τέσσερις τους σταύρωσαν, δήλωσε ο ιδρυτής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντουλραχμάν.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Shaam News της αντιπολίτευσης ανήρτησε την προηγούμενη εβδομάδα μια φωτογραφία στο λογαριασμό που διατηρεί στο facebook που δείχνει ένα αγόρι κρεμασμένο από τα χέρια του με μια πινακίδα να κρέμεται από το λαιμό του να γράφει «Δεν τήρησε την νηστεία χωρίς να έχει δικαιολογία με βάση τη Σαρία».

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook