Τουρκία σε ΗΠΑ: Δώστε τον Γκιουλέν για να μην γίνει ο αντιαμερικανισμός μίσος

τουρκία-σε-ηπα-δώστε-τον-γκιουλέν-για-ν-408584

Επιμένει η Άγκυρα να εκδοθεί στην Τουρκία ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί ως ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος, ανεβάζοντας τους τόνους: «Ο αντιαμερικανισμός έχει ενισχυθεί στην Τουρκία, και θα γίνει μίσος αν δεν εκδοθεί ο «τρομοκράτης»» λέει ο τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, που προειδοποιεί την Ουάσινγκτον να μην θυσιάσει για χάρη του τις διμερείς σχέσεις.

Ο τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ, που ανακοίνωσε τα στοιχεία για το πόσες χιλιάδες έχουν συλληφθεί και κρατούνται μετά το πραξικόπημα, στάθηκε αρκετά σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν σε ζωντανή σύνδεση στο ζήτημα του Γκιουλέν. Αποδέκτης αυτού του σημείου ήταν λιγότερο οι τούρκοι τηλεθεατές και περισσότεροι οι αμερικανοί αξιωματούχοι.

«Αν ο Γκιουλέν δεν εκδοθεί, οι ΗΠΑ θα θυσιάσουν τις διμερείς σχέσεις για χάρη αυτού του τρομοκράτη» δήλωσε ο Μπεκίρ Μποζντάγκ.

«Εναπόκειται στην αμερικανική πλευρά να εμποδίσει την μετατροπή αυτού του αισθήματος σε μίσος» υπογράμμισε ο υπουργός.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι «υποθάλπει» τον Γκιουλέν, έχει καταστήσει σαφές στις ΗΠΑ ότι άρνηση της έκδοσής του στην Τουρκία θα έχει συνέπειες στις διμερείς τους σχέσεις.

Ο Μποζντάγ είπε πως «οι αμερικανικές Αρχές μελετούν με σοβαρότητα το αίτημά μας για την έκδοσή». «Εφεξής, ο Γκιουλέν έχει χάσει τον χαρακτήρα της μαριονέτας, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλέον από τις ΗΠΑ ή κάποια άλλη χώρα» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook