Την άρση ασυλίας του Πολάκη ζητά η Εισαγγελία Χανίων | Τι λέει ο υπουργός…

την-άρση-ασυλίας-του-πολάκη-ζητά-η-εισα-303129

Αίτημα άρσης της ασυλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και πρώην Δημάρχου Σφακίων κ. Παύλου Πολάκη, απέστειλε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων Θανάσης Γαλήνας, προς την Εισαγγελέα Αρείου Πάγου.

Η συγκεκριμένη ενέργεια πάντως σχολιάζεται με δηκτικό τρόπο από τον κ. Πολάκη που αναρωτιέται με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αν είναι τυχαίο το οτι το συγκεκριμένο γεγονός από την πλευρά της Εισαγγελίας λαμβάνει χώρα την τωρινή χρονική συγκυρία και σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά.

Σύμφωνα πάντως με τα όσα αναφέρει ο ίδιος ο κ. Πολάκης σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook, το αίτημα αφορά στη δικαστική διερεύνηση για το εάν ο αναπληρωτής υπουργός έχει τελέσει, μαζί με άλλους πολίτες, τα αδικήματα της στάσης από κοινού, της παράνομης βίας από κοινού, του απόπλου πλοίου άνευ ελέγχου της Λιμενικής Αρχής και της διατάραξης της ασφάλειας της υδάτινης συγκοινωνίας, όταν ήταν Δήμαρχος Σφακίων.

sfakia_anendykΠρόκειται την υπόθεση απεγκλωβισμού 650 τουριστών στην έξοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς, στην Αγία Ρούμελη, «λόγω της αιφνίδιας και αδικαιολόγητης απαγόρευσης απόπλου 80 πλοίων σε όλη την Ελλάδα από τον τότε υπουργό Χρυσοχοίδη στις 6 Σεπτεμβρίου 2011 ,τους οποίους οδηγήσαμε με ασφάλεια στον λιμένα της Χώρας Σφακίων εγώ ως δήμαρχος μαζί με κατοίκους της Αγ. Ρούμελης και εκπροσώπους της εταιρείας, υπερβαίνοντας γραφειοκρατικές διαδικασίες και γλυτώνοντας από περαιτέρω δυσφήμιση τον τουρισμό της περιοχής μας και της Κρήτης συνολικά. Τυχαίος ο χρονισμός;;;», γράφει χαρακτηριστικά ο Παύλος  Πολάκης.

Δείτε το έγγραφο της Εισαγγελίας:

polakis_eisagelia1polakis_eisagelia2

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook