Τζιχαντιστές διεισδύουν στην Ευρώπη «μεταμφιεσμένοι» ως πρόσφυγες

τζιχαντιστές-διεισδύουν-στην-ευρώπη-249596

metanastesΤζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εισέρχονται παράνομα στην Ευρώπη «μεταμφιεσμένοι» ως πρόσφυγες, με δουλεμπορικά που ταξιδεύουν στη Μεσόγειο, δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης της Λιβύης στο BBC.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τζιχαντιστές συνεργάζονται με τους διακινητές για να διεισδύσουν παράνομα στην περιοχή μαζί με τους εκατοντάδες πρόσφυγες που ψάχνουν μία καλύτερη ζωή.

Ο σύμβουλος της κυβέρνησης της Λιβύης Αμπντούλ Μπασίτ Χαρούν είπε στο BBC ότι οι πληροφορίες του προέρχονται από συζητήσεις που είχε με δουλεμπόρους της Βόρειας Αφρικής, οι οποίοι ελέγχονται από την τρομοκρατική οργάνωση.

Μάλιστα, ο Λίβυος αξιωματούχος αποκάλυψε ότι το Ισλαμικό Κράτος επιτρέπει τη δράση των διακινητών με αντάλλαγμα το 50% των κερδών τους.

Περίπου 60.000 άνθρωποι έχουν επιχειρήσει να περάσουν τη Μεσόγειο από την αρχή του χρόνου με 1.800 να έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής, αριθμός 20πλάσιος σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Μετά από την ανατροπή του Συνταγματάρχη Καντάφι το 2011, το χάος που επικρατεί στη Λιβύη έχει επιτρέψει την ανεξέλεγκτη δράση των διακινητών και έχει οδηγήσει στην αύξηση της επιρροής του Ισλαμικού Κράτους.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook