Τα μαθήματα SOS στις Πανελλαδικές εξετάσεις

τα-μαθήματα-sos-στις-πανελλαδικές-εξετάσ-123381

paneladikes

Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι προ των πυλών. Ποια μαθήματα αποτελούν το φόβο και τρόμο των μαθητών, καθώς οι επιδόσεις τους σ’ αυτά είναι χαμηλές;

Μαθηματικά και Φυσική, Αρχαία και Ιστορία αποδεδειγμένα δυσκολεύουν περισσότερο τους υποψηφίους και συγκεντρώνουν τις χαμηλότερες βαθμολογίες.

Ιδιαιτέρως τα δύο πρώτα, στην πολυπληθή Τεχνολογική Κατεύθυνση, κατέγραψαν ρεκόρ αποτυχίας το 2012. Στη Θεωρητική Κατεύθυνση, το εισιτήριο για τις υψηλόβαθμες σχολές εμπεριέχει Αρχαία και Ιστορία.

Συγκεκριμένα, το δυσκολότερο μάθημα είναι τα Μαθηματικά της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, όπου μόνο το 0,65% των υποψηφίων έγραψε πάνω από 18, ενώ είχε το μεγαλύτερο ποσοστό κάτω από τη βάση στην «ιστορία» των εξετάσεων του γενικού Λυκείου (80,26%). Και αν τα περσινά θέματα ήταν εξαιρετικά δύσκολα, εκτός πνεύματος των εξετάσεων, και τα προηγούμενα χρόνια οι επιδόσεις, παρότι ήταν καλύτερες, ποτέ δεν ήταν υψηλές.

Στη Θεωρητική Κατεύθυνση οι υποψήφιοι πρέπει αν προσέξουν ιδιαίτερα τα Αρχαία Ελληνικά και την Ιστορία, καθώς συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά χαμηλών βαθμολογιών. Κατά μέσο όρο το 50% γράφει κάτω από τη βάση στα Αρχαία κάθε χρόνο.

Στη Θετική Κατεύθυνση στα Μαθηματικά καταγράφεται μια αποτυχία της τάξης του 28/-48%.

Στην Τεχνολογική Κατεύθυνση 2, που έχει και τους περισσότερους υποψηφίους, τα μαθηματικά αποτελούν το μάθημα νάρκη, όπως γράφει η «Εφημερίδα των Συντακτών», καθώς κάθε χρόνο έχει ποσοστό αποτυχίας 60-80%. Ακολουθεί η Φυσική, που το 2012 σημείωσε ρεκόρ βαθμολογιών κάτω από τη βάση (78,33%).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook