Τέσσερα πράγματα που μπορείς να κάνεις με το λάδι καρύδας για τέλεια μαλλιά και επιδερμίδα

τέσσερα-πράγματα-που-μπορείς-να-κάνει-742638

Είναι θαυματουργό λένε το λάδι καρύδας και μπορεί στη διατροφή να μην έχει εξακριβωθεί η χρησιμότητά του (υπάρχουν έρευνες του Harvard που αμφισβητούν την αδιαμφισβήτητη από άλλους θρεπτικότητα του ελαίου καρύδας) αλλά στον τομέα της ομορφιάς πραγματικά κάνει θαύματα.

Δες, λοιπόν, τι μπορείς να κάνεις με λίγο από αυτό για τέλεια, λαμπερά, υγιή μαλλιά και πανέμορφη επιδερμίδα.

Ξηρά και κατεστραμμένα μαλλιά Τα λιπαρά οξέα του λαδιού μαλακώνουν τα μαλλιά και παγιδεύουν την υγρασία στο εσωτερικό τους. Ο καλύτερος τρόπος για να το απλώσεις είναι να βάλεις λίγη ποσότητα στα χέρια σου, να το ζεστάνεις τρίβοντάς τα και να το απλώσεις στα μαλλιά σου από τις ρίζες προς τις άκρες. Τύλιξε τα μαλλιά σου με μια πετσέτα και άφησέ τα έτσι για περίπου 15 λεπτά. Έπειτα λούσ’τα κανονικά.

Αφαίρεση μακιγιάζ Για να αφαιρέσεις το βαρύ μακιγιάζ από τα μάτια σου βάλε λίγο λάδι καρύδας και θα δεις το μακιγιάζ να εξαφανίζεται πανεύκολα.

Απολέπιση σώματος Ανακάτεψε μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας και μια κουταλιά της σούπας κόκκους καφέ και έχεις έτοιμο το τέλειο προϊόν απολέπισης για το σώμα. Κάνε κυκλικές κινήσεις σε όλο το σώμα και ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Αντί για καφέ μπορείς να βάλεις ζάχαρη ή αλάτι.

Μάσκα προσώπου Θέλεις να κάνεις μια απλή σπιτική μάσκα που και που; Ανακάτεψε μια κουταλιά της σούπας μέλι και μια κουταλιά της σούπας λιωμένο λάδι καρύδας. Άφησέ το μείγμα να κάτσει για 15-20 λεπτά. Άπλωσέ το στο πρόσωπό σου και άφησέ το εκεί για 10 λεπτά. Έπειτα αφαίρεσέ το με χλιαρό νερό.

keepup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook