Σύροι πρόσφυγες ονόμασαν το μωρό τους Άνγκελα Μέρκελ!

σύροι-πρόσφυγες-ονόμασαν-το-μωρό-τους-328145

Το όνομα «Άνγκελα Μέρκελ» πήρε ένα νεογέννητο μωρό προσφύγων, τους οποίους οι γερμανικές αρχές βοήθησαν να εγκατασταθούν σε ένα ξενοδοχείο στη χώρα μέχρι να βρουν πιο μόνιμη κατοικία. Αν και γενικά στη Γερμανία δεν επιτρέπεται τα παιδιά να έχουν ονόματα διάσημων ανθρώπων, στην προκειμένη περίπτωση οι αρχές έκαναν μια εξαίρεση.
ankela1Το μωρό είναι το πρώτο παιδί του 26χρονου Mamon Alhamza και της 21χρονης συζύγου του Tema Alhawar και γεννήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2015, λίγο μετά που το ζευγάρι προφύγων έφτασαν από τη Συρία στη Γερμανία. Οι γονείς της Άνγκελα πλέον, νιώθουν τόσο ευγνώμονες που κατάφεραν να φτάσουν στη χώρα και που έγιναν δεκτοί, που αποφάσισαν χωρίς δεύτερη σκέψη να βαφτίσουν το μωρό τους όπως η Καγκελάριος «που τους άνοιξε τις πόρτες».

«Είμαστε πολύ περήφανοι που την είπαμε Άνγκελα και θα είναι κι εκείνη περήφανη που θα φέρει αυτό το όνομα για όλη της τη ζωή. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τη νέα μας ζωή εδώ. Μας έχουν φερθεί τόσο καλά από τότε που ήρθαμε» λέει ο Mamon στην Bild. «Το να δώσουμε στο μωρό αυτό το όνομα είναι το ευχαριστώ μας στη Γερμανία. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι στο νέο μας σπίτι- είναι πολύ πιο ήσυχα από το κέντρο που ήμασταν πριν» καταλήγει.

Πηγή: lifo.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook