ΣΥΡΙΖΑ: Συζήτηση… μετά μουσικής στο Βάμο για τον εναλλακτικό τουρισμό

συριζα-συζήτηση-μετά-μουσικής-στο-βά-140318

syriza vamosΚλιμάκιο της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ με επικεφαλής τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Γιώργο Αγοραστάκη, μαζί και η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα και ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ  Γιώργος Σταθάκης, είχαν συνάντηση και συζήτηση «για την ανάπτυξη και προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού» με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ενώσεων Αγοτουρισμού Ελλάδας (ΣΕΑΓΕ) κ. Νίκο Φραντζεσκάκη, την Πρόεδρο κ. Κορίνα Μηλιαράκη και μέλη του Συμβουλίου της Ένωσης Αγροτουρισμού Κρήτης, σήμερα Τρίτη 22/4 στο Βάμο.

syriza vamos2Από την παράταξη, ανακοινώθηκαν τα εξής: «Κατά τη συνάντηση ο κ. Αγοραστάκης ανέπτυξε τις θέσεις της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας για  ένα βιώσιμο αγροτουρισμό στην Κρήτη και επεσήμανε μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Η αγροτουριστική ανάπτυξη στην ενδοχώρα δεν εξαρτάται μόνο από το πλήθος και την ποιότητα των καταλυμάτων αλλά ίσως περισσότερο από τη διαθεσιμότητα, την οργάνωση και την ποιότητα των φυσικών και πολιτιστικών πόρων της περιοχής.

Αγροτουρισμός με μοναδική υπηρεσία την προφορά καταλύματος δεν γίνεται. Ή όπου επιχειρείται αποτυγχάνει. Η φιλοξενία στα καταλύματα πρέπει να συνδέεται οργανικά με το παραγωγικό, το πολιτιστικό και φυσικό περιβάλλον τους. Αυτή η σύνδεση δεν μπορεί να προκύψει από μόνη της. Απαιτείται ο σχεδιασμός, η κατάλληλη οργάνωση και φροντίδα του χώρου, πράγμα το οποίο μπορεί να γίνει συλλογικά από τις τοπικές επιχειρήσεις και την Αυτοδιοίκηση.

syriza vamos1Στην Κρήτη και σε κάθε περιοχή πρέπει να επανασχεδιαστούν οι τουριστικές δραστηριότητες της ενδοχώρας. Να υλοποιηθούν τα κατάλληλα έργα αξιοποίησης πολιτιστικών και περιβαλλοντικών πόρων. Να οργανωθούν τα κατάλληλα δίκτυα αλληλοϋποστήριξης και αλληλοσυμπλήρωσης τουριστικών επιχειρήσεων. Όπως και να δημιουργηθούν τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα που να υποστηρίζουν αυτή τη δραστηριότητα.

Στην πολύ ανταγωνιστική αγορά του τουρισμού, ο πρώτος στόχος μιας περιοχής είναι να εγγυηθεί στον επισκέπτη ένα υψηλό επίπεδο ικανοποίησης, στο σύνολο των υπηρεσιών που αποτελούν μέρος της διαμονής του.

Ο τουρισμός στο σύνολό του στη Κρήτη είναι ανάγκη να αποκτήσει τα στοιχεία της μοναδικότητας του. Πρέπει να αποκτήσει την ιδιαίτερη ταυτότητά του ενσωματώνοντας τις άϋλες και υλικές αξίες του χώρου του. Ο κρητικός τουρισμός έχει όλες τις δυνατότητες και όλα τα στοιχεία ώστε να αναβαθμισθεί ποιοτικά, να γίνει διακριτός, ελκυστικός, επιζητούμενος και ισχυρός τουριστικός προορισμός.

Αυτή είναι η πολιτική στόχευση της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης και εκλεγόμενη στην Περιφερειακή Αρχή, δεσμεύεται να ενεργήσει προς αυτή την κατεύθυνση, αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά μέσα που θα έχει στην διάθεσή της».»

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook