Συμβολικό δώρο στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο από τον Δήμαρχο Χανίων | Photos

συμβολικό-δώρο-στον-πατριάρχη-βαρθολ-387577

Στην προσφορά ενός συμβολικού δώρου στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, προχώρησε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο περιθώριο του δείπνου που προσέφεραν οι ελληνοαμερικανοί του Τάγματος του Αγίου  Ανδρέα στο φρούριο του Φιρκά, με την ευκαιρία της λήξης της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Στον χαιρετισμό του στο δείπνο που ακολούθησε ο Τάσος Βάμβουκας δήλωσε:

«Παναγιώτατε,

Μακαριώτατοι,

Σεβασμιώτατοι,

Ως Δήμαρχος Χανίων θα ήθελα να σας εκφράσω τα αισθήματα βαθύτατου σεβασμού εκ μέρους τόσο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων όσο και των συνδημοτών μου, καθώς και τις ευχαριστίες μας για τη μεγάλη τιμή της επιλογής του νησιού μας για τη διεξαγωγή της ιστορικής πλέον Αγίας και Μεγάλης Συνόδου των Ορθοδόξων Εκκλησιών, έπειτα από προσμονή δεκαετιών.

Η διεξαγωγή των εργασιών της Συνόδου αποτελεί κατά κοινή ομολογία ευλογία για την Ορθόδοξη Εκκλησία, τον χριστιανικό κόσμο και την πορεία της ανθρωπότητας, ενώ προβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ακατάλυτες αξίες του χρέους και της διευρυμένης αποστολής της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο ταραγμένο κόσμο.

vamvoukas_vartholomaios1Στις μέρες, που διανύουμε, όπου κυριαρχούν ο παραμερισμός της αλληλεγγύης και της ειρηνικής συνύπαρξης, η εμφάνιση φανατισμών και ακραίων αντιλήψεων, η έξαρση των εγωιστικών τάσεων, η Ορθόδοξη Εκκλησία παραμένει για όλους εμάς φάρος προσφοράς και αδελφοσύνης.

Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος δυναμώνει τη φωνή της Ορθοδοξίας, εκπέμποντας προς πάσα κατεύθυνση τα ισχυρά μηνύματα της αγάπης προς τον συνάνθρωπο και του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας. Κάτι το οποίο αποκτά ιδιαίτερη σημασία στο σημερινό κόσμο επικράτησης των συμφερόντων, των πολέμων, της βίας, της κοινωνικής αδικίας, των διαιρέσεων και των διακρίσεων.

Στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να αναφερθώ στους ακατάλυτους δεσμούς της Εκκλησίας της Κρήτης με το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, οι οποίοι χαρακτηρίζονται εδώ και αιώνες, από πνεύμα ενότητας και χριστιανικής ευσέβειας.

Στο πλαίσιο των εργασιών αναδείχτηκε μεταξύ άλλων ότι κλήρος και λαός είμαστε ένα, σε μια κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες μας. Σύμμαχος μας στην κοινή αυτή προσπάθεια πρέπει να είναι η επιδίωξη της ενότητας και της συνεργασίας, ανεξάρτητα από πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις, προσφέροντας έτσι το αντίδοτο στον φανατισμό και το “αντίδωρο” στην κοινωνία.

Προσβλέποντας στα αγαθά αποτελέσματα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, σας εκφράζω για μία ακόμη φορά την εκτίμηση και τον βαθύτατο σεβασμό μου.

Ευχαριστώ πολύ.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook