Στο ΠΑΓΝΗ ο τραυματίας του μαχαιρώματος

στο-παγνη-ο-τραυματίας-του-μαχαιρώματ-9475

pagniΣτο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου μεταφέρθηκε σήμερα ο 71χρονος από το Λασίθι που δέχτηκε άγρια επίθεση από συγχωριανό τους στις Κάτω Λούμες. Οι κάτοικοι της περιοχής έζησαν χθες ώρες αγωνίας όταν 48χρονος χτύπησε με μαχαίρι και τραυμάτισε σοβαρά στο λαιμό το θύμα. Ο δράστης αμέσως μετά ταμπουρώθηκε στο σπίτι του και χρειάστηκε επέμβαση των ειδικών δυνάμεων για να αφοπλιστεί.

Το μαχαίρωμα, που εκτυλίχτηκε νωρίτερα στη μέση του δρόμου, σηματοδότησε έναν πολύωρο θρίλερ στο οποίο κλήθηκαν να δώσουν τέλος άνδρες της Ομάδας Ειδικών Αποστολών.

Ο 48χρονος μπροστά στις αντιδράσεις των συγχωριανών του ταμπουρώθηκε στο σπίτι του. Απειλώντας «θεούς και δαίμονες», αρνήθηκε κάθε επαφή με τον εισαγγελέα και το διαπραγματευτή της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν σπεύσει στο σημείο.

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων έζωσαν την περιοχή και το διαμέρισμα του 48χρονου, τον οποίο κάλεσαν για τελευταία φορά να παραδοθεί.

Η έφοδος των αστυνομικών

Ακολούθησε θεαματική έφοδος των αστυνομικών, οι οποίοι καλυμμένοι με ασπίδες μπήκαν στο δωμάτιο και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν μέσα σε δευτερόλεπτα. Στη διάρκεια της επιχείρησης μάλιστα ακούστηκε και ένας κρότος, πιθανότατα από τη χρήση κάποιας κροτίδας.

Στο σημείο βρισκόταν ήδη ασθενοφόρο το οποίο παρέλαβε το 48χρονο, ο οποίος έφερε ένα ελαφρύ τραύμα στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου για τις πρώτες βοήθειες.

Οι κάτοικοι της περιοχής δεν έκρυψαν το φόβο αλλά και την ανακούφισή τους για την αίσια έκβαση της επιχείρησης, που κράτησε επί ώρες το χωριό σε αναστάτωση. Διευκρινίσεις για τα αίτια του καβγά δε δόθηκαν από καμία πλευρά, ωστόσο φαίνεται ότι και στο παρελθόν οι δυο άνδρες είχαν διαπληκτιστεί.

Το αιματηρό επεισόδιο εκτυλίχθηκε στη μέση του χωριού. Οι δυο συγχωριανοί αρχικά διαπληκτίστηκαν, όμως η κατάσταση δεν άργησε να βγει εκτός ελέγχου. Ο 48χρονος σε κατάσταση αμόκ κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα κυρίως στο λαιμό και την πλάτη του θύματος με ένα κουζινομάχαιρο. Ο 71χρονος έτρεξε για να σωθεί ζητώντας βοήθεια από τους συγχωριανούς τους, που έσπευσαν να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου.

Το θύμα εισήχθη στο χειρουργείο και νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ για προληπτικούς λόγους. Σήμερα ωστόσο κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο ΠΑΓΝΗ για εξειδικευμένη αντιμετώπιση του τραύματος που έχει στο λαιμό.

Πηγή: neakriti.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook