Στο κόκκινο το πολιτικό θερμόμετρο ανάμεσα σε Ελλάδα-Τουρκία

στο-κόκκινο-το-πολιτικό-θερμόμετρο-αν-417459

Τσαβούσογλου: «Αν θέλαμε, ανεβαίναμε στα Ίμια» – Κοτζιάς: «Ο καθείς και το μέτρο του»

Αμείωτη παραμένει η ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία με επίκεντρο τα Ίμια.

Η Άγκυρα συνέχισε και το Σάββατο τις προκλήσεις, αυτή τη φορά μέσω δηλώσεων του Υπουργού Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου στο πρακτορείο Anadolu. Ο Τούρκος διπλωμάτης δεν δίστασε να δηλώσει πως ο Τούρκος αρχηγός του στρατού θα ανέβαινε στα Ίμια, αν αυτό ήταν το καθήκον του. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην κρίση του 1996, λέγοντας ότι «Μην ξεχνάμε ότι εμείς ανεβήκαμε οποτεδήποτε χρειάστηκε».

Αναφερόμενους στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς την έκδοση των οποίων απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι η Ελλάδα εμποδίζει την εκδίκαση των πραξικοπηματιών. Σημείωσε πως αυτό δεν αρμόζει στις σχέσεις καλής γειτονίας ούτε έχει σχέση με τη Δικαιοσύνη.

Κοτζιάς: «Ίσως να μην κατανοεί τα γεγονότα»

Η απάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά ήρθε λίγο αργότερα, κάνοντας λόγο για προσωπικές επιθέσεις από τον Τούρκο ομόλογό του.

«Όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί. Ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις τεχνικές, νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων και γι’ αυτό επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις. Επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας. Ο καθείς και το μέτρο του» είναι η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή:parapolitika.gr

One thought on “Στο κόκκινο το πολιτικό θερμόμετρο ανάμεσα σε Ελλάδα-Τουρκία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook