Στον Παυλόπουλο ο Τσίπρας για το «Σκοπιανό»: Εντατικοποιούμε τις προσπάθειες, στόχος η εθνική γραμμή

στον-παυλόπουλο-ο-τσίπρας-για-το-σκοπ-643119

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο σχετικά με τις εξελίξεις για το σκοπιανό.

Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων, ο κ. Τσίπρας, σημείωσε ότι «πρέπει να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για να χαράξουμε την εθνική γραμμή. Άλλωστε η εξωτερική πολιτική έχει συνέχεια» και έκανε λόγο για εντατικοποίηση των προσπαθειών κατά το επόμενο διάστημα. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η οικοδόμηση μιας εθνικής γραμμής στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, ωστόσο υπογράμμισε ότι οι διαφορετικές απόψεις είναι θεμιτές, αλλά όχι οι μικροκομματικές σκοπιμότητες
Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «η εξάλειψη του αλυτρωτισμού δεν είναι μόνο ζήτημα που θέτουμε εμείς αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση», επισημαίνοντας ότι όταν πρωτοδημιουργήθηκε ως μέρος της πρώην Γιουγκοσλαβίας αντίδραση για το ζήτημα του αλυτρωτισμού υπήρχε και από ΗΠΑ και προσθέτοντας ότι «υπερασπιζόμαστε την ιστορία, υπερασπιζόμαστε το διεθνές δίκαιο, υπερασπιζόμαστε το ευρωπαϊκό κεκτημένο».
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε με νόημα ότι «η Ιστορία έχει αποδέιξει ότι υπερασπιστήκαμε τον τόπο κάθε φορά που υπήρχε αρραγής εθνική γραμμή. Οι μεγάλοι διχασμοί δημιουργούσαν τα θέματα».
Νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου είχε συγκληθεί μίνι-υπουργικό συμβούλιο για να συζητηθούν οι εξελίξεις για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook