Στην Κρήτη βρίσκεται το ένα από τα πέντε «αρχιτεκτονικά αριστουργήματα» της χρονιάς

στην-κρήτη-βρίσκεται-το-ένα-από-τα-πέντ-658621

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά, ολοκληρώθηκαν τα αρχιτεκτονικά βραβεία από το περιοδικό «Δομές», αριθμώντας φέτος 150 κατατεθειμένα έργα με περισσότερους από 530 αρχιτέκτονες και λοιποί συντελεστές να έχουν εμπλακεί στη δημιουργία τους.

Με τους διεθνείς κριτές Alexander Brodsky, Bureau Alexander Brodsky, Gonçalo Byrne και Gonçalo Byrne Arquitectos, επιλέχθηκαν βραβεία σε τέσσερις ξεχωριστές κατηγορίες, τα οποία έδωσαν αντίστοιχα οι αρχιτέκτονες Τάσος Κωτσιόπουλος, Αθανάσιος Σπανομαρίδης, Καλλιόπη Κοντόζογλου και Δημήτρη Αντωνακάκη.

Από τα πέντε έργα που βραβεύτηκαν, το ένα βρίσκεται στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για την εικονιζόμενη κατοικία στην Αγία Γαλήνη η οποία πήρε το βραγείο για το «Καλύτερο πραγματοποιημένο έργο των ετών 2013-2017»

Στη νότια πλευρά της Κρήτης, μόλις 165 ναυτικά μίλια από την έρημο της Σαχάρας, οι αρχιτέκτονες δημιούργησαν ένα εμφανή δακτύλιο σύμφωνα με τη μορφολογία του εδάφους, σχηματίζοντας ζώνες σκίασης. Το οίκημα μέσα κρύβει έναν εσωτερικό κήπο με ποικιλία εσπεριδοειδών και βοτάνων ενώ συνολικά διαμορφώνει ένα μικροκλίμα όασης που εναρμονίζεται με το φυσικό τοπίο.

athinorama.gr

One thought on “Στην Κρήτη βρίσκεται το ένα από τα πέντε «αρχιτεκτονικά αριστουργήματα» της χρονιάς

  1. Αν αυτη η πισινουκλα με τα μπετα τριγυρω παιρνει βραβειο εναρμονισης με το περιβαλλον και το φυσικο τοπιο δεν ειναι να απορει κανεις που γεμισαμε οικιστικα εκτρωματα…
    Θα τριζουν τα κοκκαλα του Ικτινου και του Καλλικρατη……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook